PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

Dit zijn de laatste wijzigingen op deze website:

DATUM: OMSCHRIJVING
   
18-03 Vandaag was de landelijke actiedag van de vakbonden voor behoud van een goed pensioen voor iedereen. Ook de PVGE was aanwezig. Wilt u de foto´s zien of meer weten over de achtergronden, kijk dan hier.
16-03 De foto's van de treinreis naar Leiden zijn te vinden op de clubpagina van de treinreisclub
13-03 Er is nu ook een verslag van het carnavalsontbijt en een link naar foto's gemaakt door Koos de Laat van de KBO.
11-03 Volgende week maandag (18 maart) is er een landelijke actie voor betere pensioenen. In Eindhoven (10.30 uur, Stadswandelpark) zal Mari Vervaart een van de sprekers zijn. KOM OOK.
09-03 Hillie Visser is ad interim toegetreden tot het bestuur als opvolger van Piet de Baar (PR&Communicatie). In de ALV begin 2020 zal ze voorgedragen worden door het bestuur. Verder zijn de declaratieformulieren zijn gewijzigd, omdat ze voortaan gestuurd worden naar de nieuwe penningmeester: Rob Bol
08-03 Bij het samenstellen van de laatste Schouw is er e.e.a. fout gegaan t.a.v. de verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion op 12, 13, 15 en 17 april. De juiste gegevens vindt u op de site van de PVGE-koepel. We hebben de uitvoeringen ook nog eens allemaal op een rijtje gezet in onze Evenementen. Alle concerten zijn bij te wonen met korting
06-03 De bridgeuitslag van 1 maart is te vinden op de clubpagina van de Bridgeclub.
04-03 Alweer de laatste dag van carnval 2019, d.w.z. dat ook het carnavalsontbijt alweer genuttigd is. Er zijn nog wel enkel foto's van gemaakt.
26-02 Onze secretaris, Christ Tunders, is verhuisd. Als gevolg daarvan zijn is het verenigingssecretariaat gewijzigd en ook de privacy-verklaring is hierop aangepast.
24-02 De foto's van 2017 zijn verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe foto's. zoals die Felix weer weer heeft gemaakt van het tweede evenement van 2019: de lezing over Egypte.
19-02 Om misverstanden te voorkomen: de lezing 'Fietsen op het dak van de wereld' wordt gehouden op 17 april.
19-02 Kaartjes voor de uitvoering van de Matthäus Passion in de Lidwinakerk op 12 april kunt u (met korting) rechtstreeks bestellen bij het Philipskoor. Mocht u dat zelf niet lukken door browser-problemen, dan kunt u ze ook verkrijgen bi onze secretaris (Christ Tunders).
18-02 Geen ledenvoordel meer bij Joyceline Peters Beautysalon Best. Mar nog wel bij 39 andere zaken in Best, waaronder drie ander schoonheidssalons: Ambulant, Jacqueline en Ireina.
06-02 Lees hoe PVGE Best met de privacy van haar leden omgaat. Deze verklaring is opgesteld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
06-02 De nieuwsbrief van februari komt deze week bij u in de bus. Lees wat de voorzitter te vertellen heeft; met de treinreisclub kunnen we een dagje naar Leiden; u kunt kaartjes halen voor het carnavalsontbijt; fietsen op het dak van de wereld - lezing in cultuurspoor; op de belastingmiddag kunt u wijzer wordden; u kunt naar een prachtige uitvoering van de Matthäus passion in de Lidwinakerk; en veel en veel meer!
30-01 Onze nieuwe penningmeester is Rob Bol. Hij is toegevoegd aan de desbetreffende pagina's op de website en vervangt daar Gerdie van Daal. Voor de functie van PR&Communicatie is een vacature, dus meld u aan!
29-01 De contributiebedragen van verschillende clubs zijn aangepast. Sommige zijn goedkoper geworden (Biljart en Genealogie), en andere duurder. En de Jaarkalender is ook weer aangepast.
29-01 Twee nieuwe bedrijven hebben zich aangesloten bij de Ledenvoordeelactie: Apotheek de Schakel geeft 20% korting op uw aankopen, maar niet op receptmedicijnen. Chinees-Indisch restaurant An Fong geeft voortaan 10% korting op de rekening, maar dit geldt niet bij afhalen.
28-01 Goed nieuws: de jaarcontributie van de Genealogieclub is verlaagd van 40 euro per jaar naar 30 euro per jaar.
26-01 Niet bij de Ledenvergadering geweest? Geen nood! Hier kun u alvast de foto's bekijken.
21-01 Zaterdag werd de carnavalsonderscheiding 't Pluimke toegewezen aan de drie seniorenorganisaties in Best: Seniorenraad, KBO en PVGE. Lees er hier meer over en bekijk de foto's
12-01 Donderdag 7 februari is Op Restaurant bij Napoli volgeboekt. Op woensdag 6 februari is er nog wel plaats.
11-01 Donderdag 24 januari hebt u weer de kans met het bestuur van gedachte te wisselen over de gang van zaken binnen onze vereniging. De uitnodiging voor de ALV en het jaarverslag van afgelopen jaar vindt u onder "Vereniging" - "Jaarvergadering"
11-01 Ook de fotoclub is aan het nieuwe jaar begonnen. Op hun clubpagina staat een nieuwe link, naar het Google album met de beste foto's van 2019. Nu is die map nog leeg natuurlijk, maar de beste foto's van 2016 t/m 2018 zijn nog wel te bekijken.
07-01 Nog voordat de kerstboom was opgeruimd is er weer gebridged. Op de clubpagina van de bridgeclub zijn de uitslagen van 4 januari te vinden.
01-01 Uw webbeheerder wenst U een gelukkig en gezond 2019.
30-12 De foto's en verslagen van evenementen in 2017 zullen 18 februari 2019 van de website worden verwijderd. De foto's en verslagen uit 2018 blijven nog een heel jaar beschikbaar.
26-12 De verhoging van het lage BTW-tarief van 6% naar 9% heeft gevolgen voor de prijs van het arrangement van "Op restaurant" bij "Bastille" op 10 en 17 januari a.s. U betaalt niet € 17,50, maar € 18, 00.
23-12 De theaterclub heeft het jaar sfeervol afgesloten met een speciale kerstvoorstelling van de Narrekap. De foto's staan op hun pagina.
15-12 De Kerstviering(en) zitten er weer op. Natuurlijk zijn er weer volop foto´s gemaakt.
14-12 De werkgroep die d treinreizen voorbereid heeft haar laatste vergadering van dit jaar gehad. Bij die gelegenheid hebben ze een nieuwe groepsfoto gemaakt. Ze hebben weer een aantal mooie reizen in petto, maar daarover volgend jaar meer.
08-12 Er zijn foto's van de PVGE Informatiemiddag van gisteren.
07-12 Er zijn een paar t.a.v. de Nordic Fitness club. De start is voortaan vanaf het Joe Mann Paviljoen en aspirant-leden moeten de nordicwalking techniek beheersen.
03-12 De bridgekampioenen van 2018 zijn Henk v.d. Oetelaar en Wim Zweers. De foto's en de uitslagen vindt u hier.
28-11 De Nieuwsbrief december is uit. Wie nog een papieren exemplaar in de bus krijgt moet nog even geduld hebben, maar hier kunt u hem al lezen. Er staan weer een aantal meedaagse reizen is en andere activiteiten in waar u voor kunt inschrijven. En niet te vergeten uitnodigingen voor de Informatiemiddag op 7 december en de Ledenvergadering op 24 januari. U komt toch ook?
26-11 De foto´s van de Sixties-avond staan op de website.
21-11 Dr. van Laere voert geen rijbewijkeuringen meer uit. U bent nu in Best het goedkoopste uit met Dr. Wittkämper
16-11 Zangroep BestLeuk heeft haar clubpagina aangepast. U vindt er de hoogtepunten van dit jaar, met enkele foto's erbij.
14-11 Op vrijdag 7 december is er 's middags weer een PVGE-informatiemiddag. Geen (lang) verhaal over de PVGE, maar alle clubs presenteren zich. Dus loop tussen 14.00 en 17.00 binnen in 't Tejaterke en laat u informeren.
14-11 Er zijn niet langer twee aparte computerclubs. De beginnersclub is komen te vervallen en de gevorderdenclub gaat verder als Computer Gebruikers Club. Lees er alles over op de gewijzigde clubpagina.
12-11 Netty Westerum is geen lid meer van de werkgroep treinreizen.
11-11 Er zijn foto´s geplaatst van de Treinreis naar Zutphen en de Modeshow van PVGE en KBO. En de informatie van de Genealogieclub is aangepast
08-11 Het PVGE-orkest repeteert niet meer in de Vlinderhei maar in buurthuis 't Centrum in Salderes.We zijn nog steeds op zoek naar een trompetist en een klein slagwerker, maar andere muzikanten zijn altijd welkom.
05-11 Ook zin in een PVGE-reis gekregen? U kunt vanaf nu inschrijven voor de reizen van 2019
01-11 De informatie op de pagina van de Leesclub is up-to-date gebracht. Andere clubs is ook gevraagd om na te gaan of er aanpassingen nodig zijn.
29-10 Niet meer zo actuele informatie, die nog onder Actualiteiten te vinden was, is van de website verwijderd. Als u toch nog iets op onze site tegenkomt dat naar uw mening onjuist of verouderd is, laat u het ons dan weten?
28-10 Jolien heeft een paar foto's gemaakt tijdens de bijeenkomst van Trefpunt Reizen, waar het reisprogramma van 2019 is gepresenteerd.
24-10 December is de maand van de Kerstconcerten. De Roostenzangers zingen dit jaar op 15 december Argentijnse muziek
18-10 De foto's die Felix in Geldrop gemaakt heeft waren even zoek, maar nu staan ze op Google Photo
15-10 De nieuwsflits van 12 oktober is toegevoegd aan de website. En de bridgeuitslag van 5 okt j.l. is te vinden op de clubpagina.
13-10 De clubpagina van de genealogieclub is aangepast En een aantal leden hebben een bezoek gebracht aan het weverijmuseum in Geldrop. De foto´s staan op deze site.
12-10 Ook als u zelf niet naar de het pensioendebat gaat op 19 nov kunt u ervoor zorgen dat uw mening gehoord wordt. Vul daartoe de enquête in.
04-10 U kunt u opgeven voor de debatmanifestatie pensioenen op 19 november in de jaarbeurs in Utrecht. Minister Koolmees zal aanwezig zijn.
01-10 Vanaf morgen valt de nieuwsbrief van oktober weer bij u in de bus of e-mail-inbox. Maar vanavond al staat hij hier op uw website. Met weer een hele rij evenementen waar u voor in kunt schrijven (o.a. Trefpunt Reizen, Back to the 60's/70's en Kerstviering op 12 dec en 13 dec) een aantal reisverslagen en nog veel meer. Ik wens u veel leesplezier.
01-10 Er zijn nog een paar aanpassingen gedaan aan de Bestuursinformatiemap. Versie 9.7 is nu geheel up-to-date
01-10 Vorige week is een bus vol PVGE-leden naar Zeeland geweest. Jolien heeft er weer een serie foto's van gemaakt, die u hier kunt bekijken.
En voor wie vanachter de computer nog een kijkje wil nemen op Strijp-S, Koos heeft ook foto's gemaakt.
25-09 Op 20 september heeft een grote groep PVGE-leden een wandeling gemaakt over Strijp-S en kunnen zien wat er daar allemaal veranderd is de laatste jaren. Voor een impressie, zie een selectie van de door Felix gemaakte foto's.
24-09 Chinees-Indisch Restaurant Indrapoera heeft haar deuren gesloten (per 1 juli). Dit restaurant valt dus af bij de keuze bij onze 'Op Restaurant'
21-09 De presentaties van de pensioenmiddag zijn hier te vinden.
17-09 De treinreisclub is gisteren naar het Nastionaal Militair Museum geweest. De foto's zijn te vinden op hun clubpagina. En de declaratieformulieren zijn aangepast. Er zijn er twee; een voor bestuursleden, clubcoaches en commissievoorzitters en een voor de leden van commissies, clubs en werkgroepen. Bij deze laatste is nog een extra handtekening vereist van de clubcoach, commissie-voorzitter e.d. Dit i.v.m. met een sluitende financiële controle.
15-09 De nieuwsflits van september is weer aan alle leden die e-mail hebben verstuurd. Hebt u de nieuwsflits niet ontvangen? Neem dan contact op met ledenadministratie om uw (nieuwe) e-mailadres door te geven.
13-09 Op de clubpagina van de bridgeclub zijn de uitslagen van 7 sept toegevoegd
11-09 Het verenigingssecretariaat van de PVGE in Eindhoven gaat verhuizen. M.i.v. 8 oktober is dit niet langer gehuisvest bij Philips op Vredenoord. Het nieuwe adres zal zijn: Primulalaan 46, 5582 GL  Waalre. Telefoonnnummer en openingstijden van het kantoor blijven ongewijzigd.
10-09 De startbijeenkomst van de Genealogieclub heeft inmiddels plaats gevonden. U kunt zich aanmelden als nieuw lid via het algemene inschrijfformulier.
09-09 Wist U dat onze voorzitter heel handig is met digitale beeldbewerking? Dank zij hem is e nu een complete groepsfoto beschikbaar van de treinreisgroep die naar Groningen is geweest.
08-09 Op de pagina 'Evenementen foto's en verslagen' zijn de foto's van de Vrijwilligersmiddag toegevoegd.
06-09 De 5-daagse busreis naar Zeeland is volgeboekt.
02-09 De maandag-schilderclub heeft haar jaarlijkse buitenschilderdag gehad. Lees er meer over op hun clubpagina.
En er is een verslagje toegevoegd aan de treinreis naar Groningen.
27-08 De tweedaagse treinreis naar Gronigen was zeer geslaagd. Bekijk de foto´s op de clubpagina
22-08 Het jaarlijkse uitje van het PVGE-Zangkoor vandaag is, i.v.m. het plotselinge overlijden van de mede-oprichter en eerste coach van ons koor: Hans van Eck. Voor nadere details, zie onze clubpagina.
20-08 De temiskampioenen 2018 zijn bekend. Voor een selectie van de gemaakte foto's en de namen van de winnaars, zie Evenementen foto's en verslagen
19-08 Er is weer een nieuwsflits verschenen, nr 25 alweer. Alle nieuwsflitsen en nieuwsbrieven zijn te vinden onder Actualiteiten
18-08 Het progamma van de pensioenmiddag op 19 september in het van der Valk hotel in Eindhoven is gewijzigd.
18-08 De treinreis naar Zutphen is volgeboekt. Nieuwe inschrijvingen kunnen alleen nog op de wachtlijst geplaatst worden.
11-08 Op de pagina Ledenvoordeel is nu bij Relax Massages Best aangegeven hoe u een behandling kunt boeken. De korting blijft 10%L
05-08 Van de mogelijkheid om via een Google fotoalbum te delen van een reis is nu ook gebruik gemaakt door Gerdie en Piet. Van beiden zijn nu foto´s van de busreis in mei naar Oostenrijk te vinden. Ook zien? Kijk dan op Programma vlieg- en busreizen.
02-08 Ook de e-nieuwsbrief van augustus is nu op de website te vinden. Die is overigens ook al aan alle leden, waarvan het e-mailadres bekend is bij de redactie, verstuurd. Geen nieuwsbrief ontvangen en wel een e-mailadres? Stuur dan even een mailtje naar redactie@pvge-best.nl, dan komt het in orde. De papieren nieuwbrief wordt uitrlijk zaterdag bezorgd.
01-08 De nieuwsbrief van augustus valt een dezer dagen bij u in de (al of niet electronische) bus. Daarin vindt u, naast het woord van de voorzitter, de komende treinreizen (ditmaal naar het Militair Museum in Soest en naar Zutphen) en de busreis naar Zeeland, ook weer twee nieuwe Evenementen (de excursie naar het Weverijmuseum in Geldrop die eerder niet door kon gaan en een wandelexcursie door Strijp-S) en twee nieuwe data voor Op Restaurant (6 september Spoordonkse Watermolen en 11 oktober An Fong). De workshops Klassieke Muziek verhuizen naar Cultuurbankgebouw en er komt weer een nieuwe cursus Kunstgeschiedenis (over de Haagse School). Er is nieuws over de Genealogieclub en het PVGE-orkest Bestse Klanken, en nog heel veel meer. En  bijna al die informatie vindt u ook weer op deze website. Veel leesplezier!
26-07 De leden die al een kaartje hadden gekocht voor het Midgetgolf van gisteren kunnen bij Cultuurspoor tegen inlevering van hun kaartje het betaalde bedrag terugkrijgen. Dioe dat wel vóór 31 augustus. 
26-07 Jolien heeft weer foto's gemaakt van de dagbustocht naar Antwerpen
25-07 In verband met de aanhoudend hebben we helaas moeten besluiten de Midgetgolf van 26 juli af te gelasten. Hoort zegt het voort.
21-07 De fiets3daagse (eigenlijk 4daagse) is weer voorbij. Een selectie van de gemaakt foto´s vindt u hier. En er is ook een verslag van de busreis naar Schotland aan de website toegevoegd.
12-07 De treinreisclub is weer op pad geweest. Ditmaal naar het 'witte stadje' Thorn. De foto's vindt u op de clubpagina.
09-07 De foto's die Cor en Jolien en Wim tijdens de reis naar Schotland hebben gemaakt zijn nu te vinden in twee Google fotoalbums. De links er naartoe vindt u op de pagina 'Programma Vlieg- en busreizen' (onder de groepsfoto).
08-07 De rikclub heeft een nieuwe clubkampioen. Nu is het zomervakantie, maar in september wordt er weer tweewekelijks gespeeld
08-07 Na mutaties in de evenementencommissie, de reiscommissie en de fietsclub is dit het bijgewerkte vrijwilligersoverzicht
04-07 De nieuwsflits van juli 2018 is aan alle leden toegestuurd, maar is ook te vinden op deze website
03-07 Er is weer een nieuwe presentatie toegevoegd aan de rubriek "Snuffelonderwerpen". Het is eigenlijk een cursus (van Erix Ideler) hoe U veilig met het internet kunt omgaan.
03-07 De Schotland-gangers zijn weer terug. Het was daar bijna net zo warm als hier! Binnenkort kunt U een verslag en/of foto's tegemoet zijn. En .... vanaf morgen kunt U alweer inschrijven voor de volgende busreis, de 5-daagse naar Zeeland.
21-06 De laatste busreis van dit jaar gaat naar Zeeland (24 - 28 september). Het evenement staat al met de hele omschrijving op de website, maar let op: inschrijven is pas mogelijk vanaf 5 juli.
18-06 De data van de theaterclub voor najaar 2018 zijn toegevoegd aan de jaarkalender.
15-06 Benieuwd waar de theaterclub komend seizoen naar toe gaat? Wij ook, maar de data zijn inmiddels bekend, dus die kunt u vast blokkeren in uw agenda. Zie het theaterprogramma
07-06 De uitslagen van de bridgedrive van 1 juni staan op de clubpagina.
05-06 Afgelopen zondag was er "Doen in 't Groen" in Buutvrij. Een selectie van de gemaakte foto's vindt u hier.
04-06 Was u ook bij Doen in 't Groen, maar hebt u de trekking van de loterij niet afgewacht? Kijk dan even of u misschien toch een winnend lotnummer had. U kunt uw prijs nog ophalen.
02-06 Ook dit jaar scoort de PVGE-Best weer goed in de Raboclubactie. Dank aan alle leden die op ons stemden.
01-06 Een nagekomen wijziging van de treinreisclub (datum in september) is verwerkt in een nieuwe Jaarkalender 2018.
30-05 Als alles goed gaat, krijgen de bezorgers vandaag de nieuwsbrief van juni. Bovendien krijgen alle leden met een e-mailadres hem ook nog in electronisch vorm. Maar op de website is hij nu al beschikbaar. Er staan weer 2 Treinreizen in, 4 Doe Zomer activiteiten en een tennistoernooi. En ook in de zomer gaat Op Restaurant gewoon door. Daarnaast vindt u uiteenlopende oproepen: voor een beheerder bokkentuin, oude bidprentjes, en aanvulling voor het team van bezorgers. Informatie vanuit het Verenigingsbestuur, de Verzilverlening en tenslotte de vraag om na te denken over de vraag: heb ik die papieren nieuwsbrief nog wel nodig; die elctronische is toch wel handig en in kleur! Veel leesplezier! O ja, de kortingsactie is niet bedoeld om allerlei mensen in mee te laten delen. Gebruik hem alleen voor uzelf, anders haken er leveranciers af.
26-05 Bij sommige evenementen worden meer foto's gemaakt dan passen in een fotoshow. Voortaan kunt u die foto's toch bekijken. Zo zijn er extra foto's te zien van de Kerstviering 2017 en van de Jaarvergadering 2018 en van het Multicultureel Feest. Mocht u bezwaar hebben tegen plaatsing van een bepaalde foto, geef dat dan door aan de webbeheerder, dan kunnen we die eraf halen.
22-05 De treinreisclub is 17 mei naar Dordrecht geweest. Jolien heeft weer mooie foto's gemaakt.
13-05 Salderes bodycare is opgeheven, maar op hetzelfde adres geeft Ambulant pedicure en schoonheidssalon nu 10% ledenkorting op alle behandelingen. Voor meer bijzonderheden, zie de pagina Ledenvoordeel.
26-04 De foto's van de busdagtocht naar de Bollenstreek en de Keukenhof staan op ook op deze site.
23-04 De foto's van het geslaagde lenteconcert van het PVGE-koor, m.m.v. de Bekkersband staan op deze site
17-04 De Bestuursinformatiemap is ook weer helemaal up-to-date. U vindt deze bij de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.
13-04 VVN organiseert deze maand een e-bikedag (donderdag 19 april) en een scootmobieldag (dinsdag 24 april). Meer bijzonderheden over deze cursussen (met gratis lunch) kunt u vinden op de Agenda op de website van VVN Best
13-04 Nieuwsflits 21 niet ontvangen? Hij is terug te vinden op deze website.
12-04 Waarschuwing: het lenteconcert van het PVGE-koor wordt op 22 april gehouden in de Prinsenhof, niet in het Tejaterke, zoals abusivelijk vermeld in de locatie-aanduiding bij het evenement.
11-04 Gistermiddag hebben we weer samen gezongen. De foto's van deze Meezingmiddag kunt u hier bekijken.
08-04 De bridgeuitslagen van 6 april staan op de clubpagina.
07-04 Vorstenbosch Women heeft besloten te stoppen met het verlenen van Ledenvoordeel.
06-04 En dan vergeten we nog een bus-dagtocht naar Antwerpen op 25 juli en heel veel andere onderwerpen in de Nieuwsbrief van april. Lezen dus!
05-04 Voor de leden van de treinreisclub is er weer een reis op 17 mei naar Dordrecht en voor de vaste Op Restaurant-gasten (en alle nieuwe lekkerbekken) is er op 3 mei de kans op te eten bij de 3 Cronen in Oirschot
04-04 De nieuwsbrief komt er weer aan. Met weer een aantal activiteiten waar u zich voor in kunt schrijven, zoals op 3 juni Doen in 't Groen, in juli de fiets3daagse, wie vier dagen fietsen teveel vindt kan mee op 21 juni naar Hilvarenbeek. Eerder zijn er al op 10 april de Meezingmiddag van Bestleuk, op 22 april het Lenteconcert van het PVGE-koor en op 22 mei iets bijzonders: een Amusante middag.
01-04 Zoals bij veel verenigingen, zijn er ook bij de PVGE in Best veel vrijwilligers actief. Wilt u weten wie? Kijk dan op het overzicht van vrijwilligers.
19-03 De nieuwe versie van het Huishoudelijk Reglement (met wijzigingen die in de afgelopen ALV zijn aangenomen) is nu op de website te vinden
15-03 Eergisteren is de treinreisclub weer op stap geweest. De foto's van deze reis naar Deurne en Steyl zijn te zien op de clubpagina.
14-03 U kunt voortaan nog maar voor één restaurant tegelijk inschrijven voor Op Restaurant. Gebruik bij voorkeur de link in het betreffende evenement, dan worden de juiste naam en datum al automatisch ingevuld.
14-03 De meest actuele uitgave van de Zorg- en Dienstenwijzer is die van Maart 2018. Met daarin een voorwoord van de nieuwe SRB voorzitter en een aantal wijzigingen en aavullingen. Hij is als altijd e vinden op de pagina Zorg- en Dienstenwijzer, onder Belangenbehartiging.
14-03 Er zijn weer twee zaken in Best waar u korting krijgt: Hair & Beautypoint Jacqueline (in de Hoofdstraat) en de Bloemenshop Best (aan het Wilhelminaplein). U junt de detail vinden op de pagina Ledenvoordeel. Denk er wel aan om van te voren uw lidmaatschapskaart te tonen en bedenk dat aanbiedingen (bijna) altijd uitgesloten zijn van de kortingsaktie.
12-03 Er zijn  foto's gepubliceerd van de opening van de tentoonstelling van de fotoclub en van het multi-culturele feest.
05-03 De bridgeuitslagen van 2 maart staan op de clubpagina van de bridgeclub
02-03 Vandaag is de nieuwe Handwerkclub officieel geopend door onze voorzitter. Zie de nieuwe club-pagina voor foto´s en informatie.
26-02 De clubpagina van de Fotoclub is aangepast en er is een nieuwe uitgave van de Zorg- en Dienstenwijzer (februari 2018) uitgekomen.
23-02 Er is weer een Nieuwsflits rondgestuurd. U kunt hem ook hier lezen.
21-02 Als laatste is nu ook de wisseling van vertegenwoordigers in de Verenigingraad (Mat de Vaan volgt Pierre van Hoof op), vastgelegd op de website.
19-02 De foto's en het verslag van de Ledenvergadering zijn te vinden op de pagina Evenementen foto's en verslagen.
16-02 De bestuurswisseling (Johan Callens eruit en Toos de Groen erin) is nu ook verwerkt in de bestuursinformatie op de website.
15-02 Alle leden met e-mail krijgen voortaan de electronische vorm van de nieuwsbrief thuisgestuurd. Maar als u die kwijt raakt kunt u hem ook altijd terugvinden op deze website, op de pagina Nieuwsbrieven.
15-02 Ondanks alle controles zat er nog een foutje in het jaarverslag. De gecorrigeerde versie (v3) staat op de pagina punblicaties.
14-02 IJzerwaren van Kemenade aan het Wilhelminaplein gaat sluiten. Het ledenvoordeel komt daarmee te vervallen, maar t/m eind maart krijgen alle klanten 40% korting i.v.m. de opheffingsuitverkoop.
13-02 De foto's van het carnavalsontbijt 2018 zijn te bekijken!
11-02 De voorzitters van KBO-Brabant en PVGE roepen alle leden op (opnieuw) het referendum tegen afschaffing van de wet Hillen te ondertekenen. Zie hun gezamenlijke brief voor alle bijzonderheden en doe het nu.
09-02 De bridgeuitslagen van 2 februari zijn te vinden op de clubpagina van de Bridgeclub
08-02 26 april een excursie naar het Weverijmuseum in Geldrop georganiseerd door onze evenementencommissie
08-02 Naar de Bollen in Keukenhof op 24 april; een heerlijke dattocht met de EMA georganiseerd door onze reiscommissie
08-02 Op 10 april kunt u weer gezellig meezingen met onze ZangGroep BestLeuk in 't Tejaterke
08-02 Op 7 en 8 april is er in het Philips Museum een Vintage weekend
08-02 Op 5 april is Op Restaurant in de Beurs in Oirschot
08-02 Op donderdag 15 maart is er een themamiddag over Dementie in Prinsenhof georganiseerd door de SRB
08-02 Op 10 maart vanaf 12 uur Multicultureel Feest!: Daar moet u zeker bij zijn! Een feest voor alle Bestenaren én onze nieuwe Bestenaren van buitenlandse oorsprong. Toegang gratis! 
08-02 Nieuw! op 7 maart is Op Restaurant dit keer in Prinsenhof!
08-02 U bent toch ook bij de opening van de Foto-expositie van onze fotoclub: zaterdag 3 maart om 14 uur in Nazareth de Archipel
08-02 U kunt zich weer aanmelden voor de informatieve belastingmiddag die gehouden wordt op 22 februari in Cultuurspoor
08-02 Op 12 februari kunt u weer naar het Carnavalsontbijt in Prinsenhof. Alle 50 plussers zijn van harte welkom. Kaartjes bij Cultuurspoor
16-01 De rubrieken Van de Bestuurstafel en Info van Derden zijn opgeschoond. Komt u nog verouderde informatie tegen op deze website, informeer dan de webbeheerder
15-01 Een selectie van de foto's van de Treinreis naar Oss is te vinden op de clubpagina Treinreizen.
15-01 Er is nog een kleine correctie aangebracht in het jaarverslag (t.a.v. het aantal leden). De nieuwe versie vindt u hier.
15-01 Heel veel nieuws aan het begin van het jaar. Daarom een tweede nieuwsflits in januari, hier ook te lezen. Gloriosa is weer verhuisd, maar geeft nog steeds 10% korting voor PVGE-leden.
13-01 De fotoclub heeft weer een nieuw online album gemaakt waarin hun mooiste foto's van 2018 zullen komen. De eerste zijn er al.
13-01 De wachtlijst bij de Nordic Fitness club is opgelost. Belangstellenden kunnen zich weer aanmelden bij de clubcoach Adrie Brands.
09-01 De jaarkalender is bijgewerkt. Wijzigingen en aanvullingen kunt u doorgeven aan de webbeheerder.
08-01 Op 26 januari a.s. is er weer algemene ledenvergadering. De agenda voor deze vergadering stond in de uitnodiging, die ieder lid al bij de nieuwsbrief heeft ontvangen. Het jaarverslag 2017 is hier te vinden.
07-01 De bridgeclub is 5 januari weer begonnen. Hier de uitslag van die eerste wedstrijdavond in 2018.
03-01 Een nieuw jaar (u ook de beste wensen nog! ook van de webmaster), daar hoort ook een nieuwe jaarkalender bij. En een up-to-date overzicht van alle vrijwilligers.
02-01 De Zorg- en dienstenwijzer is geactualiseerd. De nieuwe versie vindt u onder Belangenbehartiging - Zorg- en dienstenwijzer.
29-12 De eerste workshop klassieke muziek in 2018 is niet op 11, maar op woensdag 17 januari.
29-12 De nieuwe samenstelling van de evenementencommissie vindt u op de pagina Evenementen foto's en verslagen.
29-12 Het Reglement Commissies is aangepast. De nieuwe versie staat op dezelfde pagina als de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.
28-12 Smits Elektrotechniek en Smits Dierenspeciaalzaak geven niet langer voordeel aan PVGE-leden.
24-12 Meerdaagse treinreizen ? De treinclub wil graag weten of daar belangstelling voor is. Kijk op deze enquête.
21-12 Ook voor 18 januari is restaurant Bastille nu volgeboekt ! U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.
20-12 Ook van het laatste evenement van 2018 (de kerstviering) staan nu de foto's op de website. Met dank aan de fotograaf Felix v.d. Straeten. De webmaster wenst alle gebruikers van deze website fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2018.
18-12 Op Restaurant op 11 januari bij de Bastille is volgeboekt. Er is op 18 januari nog wel beperkt plaats.
11-12 De tekst op de pagina van de Fotoclub is aangepast (o.a. het huidige ledenaantal en de contributie zoals die voor 2018 gaat gelden).
04-12 De uitslagen van het bridgen op vrijdag 1 december staan op de clubpagina
29-11 De nieuwsbrief van december valt een dezer dagen al bij u in de bus. Maar hier op de website kunt u hem nu al lezen, in kleur.
29-11 U vindt erin o.a. weer een Voorwoord van de voorzitter, berichten van de Bestuurstafel (waarin een oproep voor voorfietsers voor de fietsclub en belangstellenden voor een nieuwe handwerkclub), en verslagen van evenementen die geweest zijn. Maar ook aandacht voor het feit dat u voortaan zelf kunt bij welke afdeling van de PVGE u als lid ingeschreven staat (u blijft toch wel lid in Best he?)
29-11 En natuurlijk zijn er weer enkele activiteiten waar u voor in kunt schrijven: een 7-daagse busreis naar Oostenrijk, gezelig samen uit eten met Op Restaurant en voor de treinreisclub een treinreis naar Oss en Den Bosch en een treinreis naar Deurne en Steyl. Ook het Carnavalsontbijt komt er weer aan en het programma 2018 van de workshops klassieke muziek is bekend.
29-11 De Ouderendag gaat in Best verder onder de naam "Hart onder de Riem", de gemeente betaalt voor meer mensen de zorgverzekering en er komt weer een cursus Geheugengynastiek van het Rode Kruis. Kortom: voor elk wat wils. Zorg dat U er bij bent!
28-11 Benieuwd wie de bridgekampioenen 2017 zijn? Kijk gauw hier.
13-11 "Een goed idee is goud waard". Het is "maar" een spreekwoord en we loven geen gouden beloningen uit, maar het bestuur is blij met elk goed idee dat uit de leden komt. Daarom is er nu een online ideeënbus waar u ze allemaal in kunt stoppen. Doen dus!
06-11 De bridgeuitslagen van afgelopen vrijdag 3 nov staan op de clubpagina. En er zijn ook foto´s van de goed bezochte informatiemiddag.