PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Attentie: let u op de gewijzigde regels voor het inschrijven voor deze reizen. U vindt die hier.
U kunt pas inschrijven op de reizen als ze zijn gepubliceerd in de nieuwsbrief.
In de lijst van data hieronder vindt u dan een link naar dit evenement op de kalender, met alle bijzonderheden en het inschrijfformulier.

In lijn met de coronamaatregelen worden een dagtocht en een meerdaagse reis voor oktober voorbereid. Lees er meer over in dit document.

   Reizen 2021

In verband met coronaregels wordt dit programma medio juli definitief vastgesteld, voorinschrijven is echter direct mogelijk

EMA

Al onze reizen worden gemaakt met de touroperator EMA-reizen. PVGE-Best heeft daarmee al jarenlang uitstekende ervaringen. U reist met alle zekerheid en comfort:

  • EMA is aangesloten bij het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) met onafhankelijke klachtencommissie
  • EMA is aangesloten bij de SGR (Stichting garantiefonds reisgelden)
  • EMA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds (garantie bij calamiteiten).

Met EMA wordt elke reis met de reiscommissie van PVGE zodanig besproken dat voldoende rustpauzes zijn ingelast en sanitaire stops worden uitgevoerd indien nodig. De reisbegeleider vanuit PVGE ziet er tijdens de reis op toe dat het programma en de pauzes worden gevolgd conform afspraken.

    Reizen 2020

   Reizen 2019

 Goedkopere vakantiereizen?

Als ik met mensen praat over de reizen die de PVGE organiseert, krijg ik heel vaak te horen:“Ja, maar de PVGE-reizen zijn zo duur.” Nu stond er vorige week een advertentie in het Eindhovens Dagblad van Bolderman reizen en zij boden een 10-daagse rondreis aan naar Noorwegen voor slechts (v.a.) €799,-. Omdat er toch ongeveer 20 mensen aangegeven hebben graag eens naar Noorwegen te gaan, keek ik eens op hun site. De prijs van €799 blijkt alleen te gelden in september. In mei is de prijs €899,-, in juni € 919,-, reserveringskosten €20,- en garantiefonds €2,50. Wil je een excursie maken naar de Geirangerfjord (het hoogtepunt van de reis), dan komt daar nog eens €49,- bij. En voor de treinreis met de Flämbaan €65,-. Dus als je die reis in juni wilt maken komt dat neer op €1055,50.

  Ik heb toen Bolderman gebeld en gevraagd wat ze de mensen boden die niet aan deze excursies meededen en tot mijn verbazing hoorde ik dat die dan fijn in de buurt van het hotel konden blijven. Ja daar ga je voor naar Noorwegen! . Als de PVGE een reis organiseert zijn alle excursies inbegrepen. Er is ook nog altijd een
afscheidsdiner en zelfs de fooien zijn al inbegrepen. Dus mensen………de PVGE reizen zijn echt niet duurder dan wanneer U zelf bij een reisorganisatie boekt!
Thea Rijnders (ledenvertegenwoordiger in de Reiscommissie)slag

Foto's en verslagen van gemaakte reizen

  Busdagtocht Ziggo Dome: Nieuwjaarsconcert Andre Rieu, 11 jan 2020

   Busreis Bergen - Noord-Holland, 23-27 sept 2019

  Busreis Noorwegen, 12-19 juli 2019

En hier is het verslag dat Jolien gemaakt heeft.

  Busdagtocht Urk, 19 juni 2019

Busreis naar Cattolica en de Adriatische Rivièra

Bekijk hier de foto's die Wim van der Meulen gemaakt heeft

Deelnemers aan deze reis kunnen ook een filmpje met alle foto´s krijgen door een USB-stick en een aan henzelf geaddresseerde envelop te sturen naar Wim Vermeulen, Ferdinand Bolstraat 6, 5684 AN - Best

Busdagtocht naar Oudenaarde, 25 april 2019

Busdagtocht Antwerpen, 25 juli 2018

Hier is een link naar de foto's van Wim Steenks

Schotland

Schotland 2018

Meer foto's van deze zonnige reis vindt u hieronder: .....

Hier staan de foto's van Cor en Jolien
Hier staan de foto's van Wim

Zondag 24 juni om 11 uur stonden de Schotlandreizigers klaar om in de EMA-bus hun reis te beginnen. Voorzien van de voorinformatie van Wim Vermeulen (waarvoor dank) vertrokken we precies op tijd met onze chauffeur/reisleider Isidoor richting IJmuiden. Onderweg alvast een muzikaal voorproefje van onze bestemming: het bekende "Loch Lomond", dat we tijdens onze reis nog een aantal keer zouden horen en meezingen. Mooi op tijd waren we in IJmuiden om aan boord te gaan van de veerboot naar Newcastle, waar we buitenhutten met uitzicht op zee kregen. Na het overvloedige buffet konden we genieten van een mooie zonsondergang. De volgende dag meerden we op tijd af en konden alle horloges een uur teruggezet worden. Op weg naar Perth bezochten we Gretna Green. Isidoor had ons onderweg al bijgepraat over deze bekende trouwlocatie voor jonge mensen. Wie via de doolhof het aambeeld terug kon vinden, kon deze handeling nog eens herhalen.

In Perth, in het oudste hotel van Schotland dat 8 dagen onze thuisbasis zou vormen, wachtte ons een "warm" onthaal. Hier konden we elke ochtend genieten van een ontbijtbuffet en 's avonds van een prima keuzediner. In de dagen die volgden genoten we van een mix van stadse en geschiedkundige genoegens. Van zalmtrap (jammer dat het kijkgedeelte in onderhoud was), tot kastelen als Blair Castle en Edinburg Castle. En natuurlijk, wie aan Schotland denkt, denkt aan whisky! Dus bezochten we de distilleerderij Blair Atholl. Na de rondleiding en proeverij was iedereen helemaal op de hoogte van het verschil tussen malt en blended whisky.

Isidoor stuurde de air-conditioned bus met vertrouwde hand door de zonnige Schotse natuur, deelde plattegronden uit van de plaatsen die we bezochten en vulde waar nodig onze kennis aan. Het bleef, of we nu naar Loch Ness reden voor een boottocht of noordwaarts richting Inverness, zeker voor Schotse begrippen zeer warm. Jammer genoeg viel de extra geplande muzikale avond uit, maar Isidoor maakte dat helemaal goed door een eigen "muzikale verrassing'". Voordat we het wisten moesten de koffers al weer ingepakt worden voor de terugreis. Via een laatste stop in Newcastle scheepten we in op de "Princess" en voeren weg van het mooie Schotland en "Loch Lomond". Na aankomst in IJmuiden nog een laatste lunchstop in het "Groene Hart" en toen zat ons Schotse avontuur er weer op.

Ans Wester

Nog een verslag lezen van Jan Weijers? Klik dan hier

 

Busreis naar Oostenrijk

Link naar de foto´s van Piet de Bakker

Link naar de foto's van Gerdie Daal

Bollenstreek en Keukenhof

 

 

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen