PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Attentie: let u op de gewijzigde regels voor het inschrijven voor deze reizen. U vindt die hier.
U kunt pas inschrijven op de reizen als ze zijn gepubliceerd in de nieuwsbrief.
In de lijst van data hieronder vindt u dan een link naar dit evenement op de kalender, met alle bijzonderheden en het inschrijfformulier.

In verband met de corona-uitbraak zijn alle reizen opgeschort tot volgend jaar. Lees er meer over in dit document.

   Reizen 2020

   Reizen 2021

Dit programma is nog in voorbereiding en onder voorbehoud

 • Datum nader te bepalen: Busdagtocht Chocolade & 2e Maasvlakte
 • Data nader te bepalen: Vlieg/busreis - De parels van de Baltische staten
 • Datum nader te bepalen: Busdagtocht naar de Biesbosch
 • Data nader te bepalen: Busreis - Engeland - Graafschap East Sussex - Eastbourne
 • Data nader te bepalen: Busreis - Engeland - Lake District
 • Data nader te bepalen: Senioren busreis - Rijs - Friesland
 • Datum nader te bepalen: Busdagtocht / Historisch Canal de Centre (met boottocht)

EMA

Al onze reizen worden gemaakt met de touroperator EMA-reizen. PVGE-Best heeft daarmee al jarenlang uitstekende ervaringen. U reist met alle zekerheid en comfort:

 • EMA is aangesloten bij het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) met onafhankelijke klachtencommissie
 • EMA is aangesloten bij de SGR (Stichting garantiefonds reisgelden)
 • EMA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds (garantie bij calamiteiten).

Met EMA wordt elke reis met de reiscommissie van PVGE zodanig besproken dat voldoende rustpauzes zijn ingelast en sanitaire stops worden uitgevoerd indien nodig. De reisbegeleider vanuit PVGE ziet er tijdens de reis op toe dat het programma en de pauzes worden gevolgd conform afspraken.

    Reizen 2020

   Reizen 2019

     Reizen in 2018

Goedkopere vakantiereizen?

Als ik met mensen praat over de reizen die de PVGE organiseert, krijg ik heel vaak te horen:“Ja, maar de PVGE-reizen zijn zo duur.” Nu stond er vorige week een advertentie in het Eindhovens Dagblad van Bolderman reizen en zij boden een 10-daagse rondreis aan naar Noorwegen voor slechts (v.a.) €799,-. Omdat er toch ongeveer 20 mensen aangegeven hebben graag eens naar Noorwegen te gaan, keek ik eens op hun site. De prijs van €799 blijkt alleen te gelden in september. In mei is de prijs €899,-, in juni € 919,-, reserveringskosten €20,- en garantiefonds €2,50. Wil je een excursie maken naar de Geirangerfjord (het hoogtepunt van de reis), dan komt daar nog eens €49,- bij. En voor de treinreis met de Flämbaan €65,-. Dus als je die reis in juni wilt maken komt dat neer op €1055,50.

  Ik heb toen Bolderman gebeld en gevraagd wat ze de mensen boden die niet aan deze excursies meededen en tot mijn verbazing hoorde ik dat die dan fijn in de buurt van het hotel konden blijven. Ja daar ga je voor naar Noorwegen! . Als de PVGE een reis organiseert zijn alle excursies inbegrepen. Er is ook nog altijd een
afscheidsdiner en zelfs de fooien zijn al inbegrepen. Dus mensen………de PVGE reizen zijn echt niet duurder dan wanneer U zelf bij een reisorganisatie boekt!
Thea Rijnders (ledenvertegenwoordiger in de Reiscommissie)

Reizen in 2017

Foto's en verslagen van gemaakte reizen

  Busdagtocht Ziggo Dome: Nieuwjaarsconcert Andre Rieu, 11 jan 2020

   Busreis Bergen - Noord-Holland, 23-27 sept 2019

  Busreis Noorwegen, 12-19 juli 2019

En hier is het verslag dat Jolien gemaakt heeft.

  Busdagtocht Urk, 19 juni 2019

Busreis naar Cattolica en de Adriatische Rivièra

Bekijk hier de foto's die Wim van der Meulen gemaakt heeft

Deelnemers aan deze reis kunnen ook een filmpje met alle foto´s krijgen door een USB-stick en een aan henzelf geaddresseerde envelop te sturen naar Wim Vermeulen, Ferdinand Bolstraat 6, 5684 AN - Best

Busdagtocht naar Oudenaarde, 25 april 2019

Busdagtocht Antwerpen, 25 juli 2018

Hier is een link naar de foto's van Wim Steenks

Schotland

Schotland 2018

Meer foto's van deze zonnige reis vindt u hieronder: .....

Hier staan de foto's van Cor en Jolien
Hier staan de foto's van Wim

Zondag 24 juni om 11 uur stonden de Schotlandreizigers klaar om in de EMA-bus hun reis te beginnen. Voorzien van de voorinformatie van Wim Vermeulen (waarvoor dank) vertrokken we precies op tijd met onze chauffeur/reisleider Isidoor richting IJmuiden. Onderweg alvast een muzikaal voorproefje van onze bestemming: het bekende "Loch Lomond", dat we tijdens onze reis nog een aantal keer zouden horen en meezingen. Mooi op tijd waren we in IJmuiden om aan boord te gaan van de veerboot naar Newcastle, waar we buitenhutten met uitzicht op zee kregen. Na het overvloedige buffet konden we genieten van een mooie zonsondergang. De volgende dag meerden we op tijd af en konden alle horloges een uur teruggezet worden. Op weg naar Perth bezochten we Gretna Green. Isidoor had ons onderweg al bijgepraat over deze bekende trouwlocatie voor jonge mensen. Wie via de doolhof het aambeeld terug kon vinden, kon deze handeling nog eens herhalen.

In Perth, in het oudste hotel van Schotland dat 8 dagen onze thuisbasis zou vormen, wachtte ons een "warm" onthaal. Hier konden we elke ochtend genieten van een ontbijtbuffet en 's avonds van een prima keuzediner. In de dagen die volgden genoten we van een mix van stadse en geschiedkundige genoegens. Van zalmtrap (jammer dat het kijkgedeelte in onderhoud was), tot kastelen als Blair Castle en Edinburg Castle. En natuurlijk, wie aan Schotland denkt, denkt aan whisky! Dus bezochten we de distilleerderij Blair Atholl. Na de rondleiding en proeverij was iedereen helemaal op de hoogte van het verschil tussen malt en blended whisky.

Isidoor stuurde de air-conditioned bus met vertrouwde hand door de zonnige Schotse natuur, deelde plattegronden uit van de plaatsen die we bezochten en vulde waar nodig onze kennis aan. Het bleef, of we nu naar Loch Ness reden voor een boottocht of noordwaarts richting Inverness, zeker voor Schotse begrippen zeer warm. Jammer genoeg viel de extra geplande muzikale avond uit, maar Isidoor maakte dat helemaal goed door een eigen "muzikale verrassing'". Voordat we het wisten moesten de koffers al weer ingepakt worden voor de terugreis. Via een laatste stop in Newcastle scheepten we in op de "Princess" en voeren weg van het mooie Schotland en "Loch Lomond". Na aankomst in IJmuiden nog een laatste lunchstop in het "Groene Hart" en toen zat ons Schotse avontuur er weer op.

Ans Wester

Nog een verslag lezen van Jan Weijers? Klik dan hier

 

Busreis naar Oostenrijk

Link naar de foto´s van Piet de Bakker

Link naar de foto's van Gerdie Daal

Bollenstreek en Keukenhof

6-daagse busreis naar Dresden en de Sächsische Schweiz

Dresden2

Als afronding van de vakantieperiode gingen maar liefst 58 reizigers mee met de 6-daagse busreis naar Dresden. Weer voldoende rustplaatsen onderweg met heen een stop in het romantische cultuurstad Weimar en op de terugweg in de dynamische stad Leipzig. Ongelooflijk was het resultaat van de reconstructie van Dresden, de stad was compleet herrezen in oude glorie. De uiterste perfectie in porseleinwerk zagen we in de demonstratie en tentoonstellingsruimte van de Meissen-fabrieken. Verder hety mooie stadje Freiberg, met zijn Dom, de imposante en gelijk bizarre rotsformaties in het nationale park de Sächsische Schweiz en de mix van nieuwe en oude tijden in de stad Chemnitz, waar ook ons hotel stond dat een uitstekend rustpunt tussen al die excursies bood. Het afscheidsdiner in Velden bij Venlo was een gezellig besluit van een prachtige reis.

Klik op de foto, dan wordt de fotoshow gestart.

Watersnoodmuseum en Middelburg

Ook bij de dagtocht naar Watersnoodmuseum en Middelburg was de bus weer goed gevuld. Hier en daar een spat regen, maar alleen als we in de bus zaten. Het museum was indrukwekkend en had grote impact op degenen onder ons die de ramp hebben meegemaakt. De stadswandeling met gids in Middelburg bracht ons weer bij al die plekjes waar je zelf nooit komt en die juist zo interessant zijn te bekijken. En uiteraard afsluiting van de dag met een heerlijk diner.

Klik op de foto, dan wordt de fotoshow gestart.

Portoroz aan de Sloveense Riviéra

De 40 leden die de reis meemaakten hebben een fantastische ervaring gehad. Mooi weer, prachtige natuur, indrukwekkende historische gebouwen en pittoreske plaatsen. Ook het hotel was uiterst luxe, met terrassen, een zwembad en een prachtige vijver. De tussenstops en hotelovernachtingen op heen en terugreis maakten de reis comfortabel, waarbij de stops in Aschaffenburg aan de Main en Gmund ruim gelegenheid gaven deze steden te bekijken. Onvergetelijke herinneringen zullen ongetwijfeld blijven bij de uitzichten bij Istrië, de grotten van Postojna met indrukwekkende druipsteenformaties, de wervelende show in Lipica, de stoeterij van de Lipizzaner paarden en de boottocht langs de kust naar Izola met de Ladja Svetko, het “piratenschip”. Gezellige afsluiting was natuurlijk het afscheidsdiner.


Aken en Kornelimünster

Klik op de foto, dan wordt de fotoshow gestart.

Trefpunt Reizen 2017

Op donderdag 27 oktober was er een bijeenkomst van Trefpunt Reizen. 85 Personen waren daarbij aanwezig. Leden die graag terug wilden kijken op de reizen van 2016 en leden die vooruit wilden kijken naar de reizen voor 2017. Er werden foto's vertoond van de dagbustochten Leuven en Tholen, en er werden films vertoond van de 10-daagse reis naar Polen en de 5-daagse busreis naar Makkum.
Voor 2017 konden de leden kiezen uit een reizen naar Slovenië, Schotland en Dresden. Inmiddels is bekend dat de reis naar Schotland in 2017 niet door zal gaan, wegens onvoldoende deelnemers. Voor 2018 proberen we het opnieuw, dan samen met afd Veldhoven en Eindhoven.
Klik op de foto, dan wordt de fotoshow gestart.

10-daagse busreis naar Polen

Het was een prachtige reis. Bekijk hieronder de foto's. Klik op de foto, dan wordt de fotoshow gestart.

 

 

23 t/m 27 mei 2016: 5 Daagse busreis Noord Nederland

(Nog) geen foto's en/of verslag ontvangen.

22 april: Dagtocht naar Leuven

Deze busdagtocht is weer voorbij. We waren met een gezelschap van 49 personen. Allemaal leuke en aardige mensen.
Bekijk hieronder de foto's van deze gezellige, maar wel wat koude dag. Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

 

Waar gingen we in 2015 naar toe?

 • 11 t/m 20 mei: Italië - Montecatini - Toscane;
 • 19 juni: Dagreis naar Keulen;
 • 13 t/m 18 september: 6 daagse busreis naar Sande in Duitsland.

Hieronder treft u enkele fotoshows aan van die reizen.

 

Fotoshow van de reis naar Toscane

Fotoshow van de dagtocht Keulen

 

Fotoshow van reis Sande 

 

Verslag van de 6-daagse busvakantie naar Sande in Oost-Friesland Duitsland

Zondagmorgen 13 september vertrokken we met de bus vanaf de parkeerplaats bij D'n Ekker richting het noorden.
Theo onze chauffeur bracht ons naar onze eerste stopplaats in het stadje Leer, waarna het vervolgens verder ging naar ons hotel in de stad Sande in noord Duitsland. Na ons geïnstalleerd te hebben verkenden we het plaatsje in de buurt van het hotel met een Lutherische kerk. Terug in het hotel konden we genieten van een uitstekend diner waarna we vermoeid onze kamer opzochten.
Maandagmorgen vertrokken we na het ontbijt met onze gids Günther richting Papenburg waar we de scheepswerf van Meyer bezochten. In de haven bij de werf lag het grootste cruiseschip, de 'Norwegian Escape', die daar gebouwd is, klaar voor vertrek. Na een zeer interessante rondleiding, met zicht in de werkplaats waar verschillende cruiseschepen in aanbouw waren bezochten we 's-middags het plaatsje Papenburg. Daarna reden we weer richting het hotel.
Dinsdagmorgen vertrokken we naar de stad Jever alwaar we na de stad te hebben bezocht de 'Friesisches Brauhaus' bierbrouwerij hebben bezocht waar het bekende Jever bier wordt gebrouwen. Na de rondleiding mochten we uiteraard ook het bier proeven. Als aandenken kregen we een mooi bierglas aangeboden. Daarna reden we weer terug naar het hotel, waar onze gids Günther 's-middags een theeseminar gaf op Hollandse klompen. Op komische wijze probeerde hij ons uit te leggen dat thee in een zakje helemaal niets is en dat het absoluut verboden is thee te roeren.
Woensdagmorgen stapte we weer in onze bus waar onze gids Heinz ons eerst een rondleiding gaf door Sande, waarna we richting Wilhelmshaven reden. Na een rondleiding en bezoek aan de stad reden we via een mooie route naar de haven van Harlesiel, waar we een boottocht maakten naar een zandbank waar we zeehonden konden spotten. We hadden geluk, ook wat het weer betreft (niemand is zeeziek geworden), want zoveel zeehonden hebben we nog nooit bij elkaar gezien. Na de nodige foto's gemaakt te hebben koersten we weer terug naar de haven. 's-Avonds na het diner verzorgde een discjockey voor gezellige muziek waarop we onze danskunsten konden laten zien.
Tot nog toe hadden we geluk gehad wat het weer betrof. Wanneer het regende zaten we in de bus of ergens binnen. Maar op donderdag waren de weergoden ons niet goed gezind. Regen en storm zorgden ervoor dat we het reisprogramma niet konden uitvoeren. Onze chauffeur Theo besloot na overleg met Truus ons naar de stad Oldenburg te brengen. In Oldenburg bleek het weer bijzonder mee te vallen en scheen zowaar de zon regelmatig. Na enkele uren in Oldenburg doorgebracht te hebben besloot onze chauffeur ons een rondrit te geven door het prachtige Oost-Friesland in noord Duitsland. Ondanks de hevige regenbuien genoten we zeer van het uitzicht vanuit de bus. 's-Avonds na het diner werden we verrast door een Duits shanty mannenkoor, waarbij o.a. enkele vrouwen van ons gezelschap werden uitgenodigd deel te nemen waarbij eenieder uit volle borst meezong bij bekende melodiën.
Op tijd zochten we onze hotelkamer op om onze koffers in te pakken, want het verblijf in het hotel zat er bijna op omdat we de volgende morgen weer richting Nederland zouden vertrekken.
Vrijdagmorgen werden we door personeel van het hotel in de bus een behouden thuiskomst toegewenst, waarna we vertrokken. Eerst deden we nog de stad Osnabrück aan met zijn prachtige vakwerkhuizen, stadhuis en kathedraal. Na de stad bezocht te hebben was het tijd richting Nederland te vertrekken. In Nistelrode kregen we nog een heerlijk diner aangeboden, waarna het vervolgens op huis aanging. Tegen 20.00uur kwamen we in Best aan en ging eenieder na afscheid van elkaar te hebben genomen huiswaarts en konden we terug kijken op een heerlijke vakantie in Oost-Friesland in Duitsland.

Christ Tunders

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen