PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

De evenementencommissie heeft in het voorjaar van 2017 een lezing van Erna Charbon over Symboliek in de 17e eeuwse Hollandse schilderkunst verzorgd. Alle deelnemers waren daar enthousiast over.

Erna Charbon

In het najaar van 2017 zijn er 4 cursusavonden geweest over Moderne Kunst.
In het najaar van 2018 zijn er 3 cursusavonden geweest over de Haagse School

Ook in het najaar van 2019 organiseert de evenementencommissie weer een cursus Kunstgeschiedenis en wel over Synboliek in de 17e eeuwse Hollandse Schilderkunst. Op verzoek van een aantal mensen wordt de cursus opnieuw gehouden in de middag en wel op maandag 28 oktober 2019 en maandag 4 en 11 november. De cursus wordt gehouden in ‘t Tejaterke.

Symboliek in de 17e eeuwse schilderkunst

In de Hollandse schilderkunst van de 17e eeuw verbergt een ogenschijnlijk naturalistisch uiterlijk van een schilderij vaak symboliek.
Niet alleen personen maar ook dieren, planten en voorwerpen, hebben vaak een tweede betekenis. De kunstenaar die een vrouw aan het spinnenwiel afbeeldt, wil daarmee de deugd van de huiselijkheid uitbeelden. En een druiventros bijvoorbeeld is niet alleen erg smakelijk maar is vaak een symbool van kuisheid. De jager die een dame een patrijs aanbiedt, spreekt zijn tijdgenoten toe over erotiek. En bellenblazende kinderen verwijzen naar de vergankelijkheid, evenals de vele bloem- en fruitstillevens.
In deze 3 bijeenkomsten wordt een tip van de sluier opgelicht en wellicht zult u tijdens museumbezoek vele schilderijen met andere ogen bezien!

Waar en wanneer is het? Hoe in te schrijven?

De bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 15.30 uur en de kosten voor 3 bijeenkomsten zijn € 30,00 per persoon.
Het inschrijfformulier vindt u hier.
Inschrijven kan vanaf 5 augustus tot en met 4 oktober 2019, maar wees er snel bij want VOL is VOL.
Incassodatum 21 oktober 2019.

 

 

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen