PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Bezoek aan museum Klok & Peel

Datum
dinsdag 25 januari 2022 11:00
Telefoon
Kees van Haaren, tel 0499-393671

Let op: deze activiteit zal, ivm de voortdurende coron-maatregelen geen doorgang vinden.
Hij zal verplaatst worden naar een nader te bepalen datum

We gaan we op bezoek bij een bijzonder museum, het Klok & Peelmuseum in Asten. Nog voor u het museum binnenkomt hoort u al een klokkenspel vanuit de museumtuin. Binnen ziet u allereerst klokken en beiaards. Hiervan bezit het museum de grootste collectie ter wereld. Zowel westerse klokken, vooral uit de Lage Landen, als klokken uit andere culturen zoals Azië, in het bijzonder China. Gezichtsbepalend voor het museum is een indrukwekkend astronomisch kunstuurwerk. Ook is de replica van de in Asten gegoten klok van de Notre Dame te zien.

Het tweede deel van het museum laat de natuurhistorie van de Peel zien o.a. paleontologie en de flora en fauna van ZO-Brabant en Midden-Limburg. Het bestrijkt een tijdlijn vanaf miljoenen jaren geleden, toen de voormalige Peel aan zee lag, wat nog zichtbaar is via fossiele vondsten, zoals een levensgroot mammoetskelet. Ook ziet u de veranderingen in het landschap met daarin de cultuurhistorische rol die de mens heeft gespeeld. Dat wordt duidelijk uitgebeeld in een film die u kunt bekijken. Vooral de verzamelingen insecten en de paleontologische collectie hebben een bijzondere en hoge natuurhistorische waarde. Er zijn deelcollecties van vogels, zoogdieren, reptielen, amfibieën, vissen en fungi.

Dagindeling
We worden ontvangen om 11.00 uur. Iedereen gaat er op eigen gelegenheid naartoe. Het adres is Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten. Als u met iemand mee wil rijden, moet u dat zelf afspreken of het kenbaar maken op het inschrijfformulier, dan zullen wij dat proberen te regelen.
Bij binnenkomst zullen we ontvangen worden met koffie/thee en vlaai met slagroom. Halverwege staat er een lunch voor ons klaar bestaande uit dagsoep, wit of bruin broodje, krentenbol, beleg ham/kaas/zoet en twee kopjes koffie/thee, glas melk of jus d'orange. We zullen rondgeleid worden door twee gidsen: een voor de klokken, de ander voor de Peel.

Kosten en inschrijving
De arrangementsprijs bedraagt € 24,45 mèt MJK (MuseumJaarKaart) en € 32,45 zonder MJK. Gelieve dit op te geven bij inschrijving. Het bedrag zal
op 23 januari afgeschreven worden van uw rekening.
Inschrijven kan tot uiterlijk 11 januari 2022: via de groene knop 'Inschrijven' rechtsbovenin.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen