PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Dialezing over het fascinerend Japan

 Evenement afgelopen
Datum
donderdag 8 oktober 2020 14:00
Telefoon
Chris Geerts, tel. 06-46087782

Inschrijving tot 25 september, kosten 5 euro, incassodatum: 5 oktober

Op donderdag 8 oktober vanaf 14.00 uur in buurthuis Kadans zal John Peeters een boeiende dialezing geven over Japan. Met volle teugen heeft hij 2 jaar geleden met zijn vrouw Geertje genoten van hun ontdekkingsreis door dit fascinerend land. Graag wil hij u daarvan laten meegenieten. Want reizen door Japan is reizen door de tijd: door het verleden, het heden én de toekomst.

Shoguns en shintoïsme
Vanuit het verleden zie je de kastelen van de shoguns omhoogrijzen, honderden felgekleurde tempels met oranjekleurige poorten, een wereld van natuurgeesten, maar ook van goedlachse monniken en eeuwenoude shintoïstische heiligdommen op bergtoppen.
Je zier er de serieuze, witte gezichten van de geisha's, maar ook de zondagse opgewektheid van vrolijk paraderende vrouwen in hun bloemrijke kimono's. Tientallen vulkanen zijn nog springlevend: vanuit de kraterrand kijk je neer op een kolkende massa. In dorpen komen rookpluimen tussen de huizen uit de grond. In de meertjes kleurt het water van blauw en groen tot vuurrood. Daarin zwemmen dan krokodillen.

WC's van de toekomst
Tegelijkertijd gloort in Japan de toekomst: zorgrobots die oudere mensen thuis helpen en met hun praten als goede bekenden, de vele opgewekte en energieke bejaarden, reizen in magneettreinen met 300 km per uur. En waar vind je toiletten met WC-brillen die tot 37 graden zijn verwarmd, met drie soorten sproeistralen, waar je je muziek kunt kiezen en zelfs het geurtje dat je wilt ruiken?

Verleden en toekomst geven elkaar de hand in het heden van Japan. Onder een park van tientallen boeiende kersenbloesems vieren de Japanners samen de lente, maar als de blaadjes neerdwarrelen ook de vergankelijkheid van ons bestaan. Bovenal wordt je getroffen door de vriendelijkheid, hoffelijkheid en behulpzaamheid van de Japanners, voor ons buitenlanders en voor elkaar. Graag wil John Peeters u in zijn dialezing over dit fascinerende Japan laten meegenieten.

 

Om dit mee te beleven, moet u zich aanmelden vóór 25 september via de groene knop rechtsboven op deze pagina. Haast u, want er mogen vanwege corona maar 28 mensen in de zaal en u weet: vol = vol.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen