PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Tweedaagse treinreis Zwolle

Datum
dinsdag 4 augustus 2020 09:00
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Deze reis gaat niet door!

I.v.m. de corona-uitbraak wordt ons als senioren afgeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer. De verwachting is dat deze situatie ook na 1 juni zal worden voortgezet. De organisatoren hebben daarom besloten deze treinreis af te gelasten.

Van 4-5 aug. Kosten € 145,-- p.p. (2-persoonskamer) of € 175,-- p,p, (1-persoonskamer).  Zonder MJK + € 7,50 of € 18,00
Inschrijven tot vrijdag 8 mei. Incasso 27 juli.

Vanwege het succes van de 2-daagse treinreis naar Groningen en Leeuwarden, in resp. 2018 en 2019, is dit jaar weer een dergelijke reis gepland: nu op dinsdag 4 en woensdag 5 augustus naar Zwolle. Dick de Jong en Ellen Klarenbeek hebben daar het Campanile-hotel (3 sterren) bereid gevonden ons te ontvangen.

Zwolle, groenste gemeente van Nederland
Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt in de regio IJsseldelta, waarvan ook de steden Kampen en Hasselt onderdeel uitmaken. Gezien de hoeveelheid parken staat Zwolle bekend als groene gemeente. Tussen 2004 en 2006 behaalde de gemeente de prijs voor groenste gemeente van Nederland. Dit na vele inspanningen die de gemeente heeft verricht.
Zo is er in Zwolle een speciaal maaischema dat rekening houdt met de ecologie, bevinden zich in Zwolle en omgeving vele parken en bestrijdt de gemeente onkruid met milieuvriendelijke middelen.
Een inventarisatie van het Zwolse buitengebied in 1983-1984 bracht aan het licht dat in de gemeente circa 700 verschillende soorten hogere planten voorkomen. Dit sluit aan bij de ligging op een kruispunt van geologische/geografische invloeden.

Stadswandeling, Fundatie en/of terrasje
Wij vertrekken om 9.15 uur met de trein uit Best. In Hotel Campanile aangekomen kunnen we onze bagage deponeren en gebruiken we een heerlijke lunch. Na de lunch komen de gidsen ons ophalen voor de stadswandeling van ca. 1½ uur. Daarna is men vrij om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen, een museum, bv. De Fundatie te bezoeken, te winkelen en een terrasje te pikken of terug te gaan naar het hotel.
Om 19.00 uur worden wij in het stadscafé en restaurant Het Refter verwacht voor het diner. Daarna wandelen wij weer rustig naar het hotel. Daar kan men nog een slaapmutsje nemen, maar dat is voor eigen rekening.

Bakkerijmuseum in pittoresk Hattem
De volgende dag, na het ontbijt, vertrekken we om 09.30 uur. Wij nemen de bus naar station Zwolle, waar wij de bagage onderbrengen in kluisjes. Er is een kleine kluis (ca. 2 koffers) voor €4,-- en een grotere kluis voor €6,--. De kosten zijn voor eigen rekening (eventueel kluis delen).
Met de bus rijden we naar het centrum van Hattem en bezoeken het Nederlands Bakkerijmuseum. Daar krijgen wij een demonstratie ‘Symboliek in Brood’, gevolgd door een kopje koffie of thee met een versnapering. Na de koffie kan men zelf het museum gaan bekijken, dat is ondergebracht in twee voormalige stadsboerderijen uit de middeleeuwen, een stalhouderij en een ondergronds kelderlabyrint. U wandelt door de geschiedenis van het brood en banket.

Anton Pieck, Jan Voerman en ‘t Spookhuys
Na het Bakkerijmuseum bent u vrij om op eigen gelegenheid het pittoreske stadje verder te verkennen, te lunchen (op eigen kosten), te winkelen, een terrasje te pikken, het Anton Pieckmuseum te bezoeken (nostalgische schilderijen, prenten en sprookjes) en/of het Voermanmuseum (beeldende kunst, historie en archeologie). Er is een combikaart voor als u alle musea wilt bezoeken en geen museumkaart hebt.
Om ca. 17.30 uur komen wij weer bij elkaar voor het diner in restaurant ‘t Spookhuys. Om 20 uur gaan we met de bus naar station Zwolle, halen de bagage uit de kluis en vertrekken naar Best.
We verwachten om 22.46 uur terug te zijn in Best.

Kosten: De kosten voor deze 2-daagse reis zijn: € 145,-- p.p. (2-persoonskamer) of € 175,-- p,p, (1-persoonskamer) als u een museumkaart hebt. Zonder museumkaart betaalt u € 7,50 extra voor de toegang tot het Bakkerijmuseum of € 18,-- voor een combikaart van Bakkerijmuseum, Anton Pieckmuseum en Voermanmuseum. De kosten van het vervoer met trein en bus zijn voor eigen rekening. In de kosten zijn inbegrepen: lunch in hotel Campanile, stadswandeling in Zwolle, diner in restaurant Het Refter, overnachting en ontbijt in hotel Campanile, demonstratie in Bakkerijmuseum, koffie/thee en versnapering, diner in restaurant ‘t Spookhuys.

Inschrijven: U kunt inschrijven tot uiterlijk 8 mei, maar bedenk wel Vol is Vol. Met deze treinreis kunnen maximaal 30 personen mee. Denkt u zonodig ook aan een reis- en/of annuleringsverzekering!
Inschrijven bij voorkeur via: www.pvge-best.nl/clubs-best/treinreizen. Of anders het strookje in deze Actief inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen