PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Rondleiding melkveebedrijf Beekmans in Spoordonk

Datum
maandag 8 juni 2020 14:00
Telefoon
Chris Geerts, tel. 06-46087827

Deze rondleiding zal i.v.m. de corona-uitbraak niet doorgaan.

Verzamelen Spoordonkseweg 149, Kosten € 8,50.

Diergezondheid, dierenwelzijn, arbeidsvreugde en duurzaamheid. Dat zijn de belangrijkste dingen die nagestreefd worden in een modern melkveebedrijf anno 2020. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Dat kunt u zien en horen op maandag 8 juni bij de rondleiding door het bedrijf van familie Beekmans in Spoordonk. Heel wat innovaties hebben zij de afgelopen jaren doorgevoerd bij hun hoogproductieve veestapel. De melkrobot, mestrobot en mestscheider zijn enkele van deze snufjes, op weg naar ‘planet proof produceren’. Het is een andere kijk op fokkerij en duurzaam produceren. U bent van harte welkom om dit met eigen ogen te aanschouwen: de melkveehouderij anno 2020.

Het Melkveebedrijf Beekmans in Spoordonk wordt gerund door zoon Ruud en zijn ouders Kees en Tiny. In 1973 werd op de huidige locatie door Opa Jan Beekmans een voor die tijd moderne ligboxenstal gebouwd voor ca. 80 melkkoeien. Maar de tijd stond niet stil. In 2010 bouwden ze een nieuwe stal voor ca. 220 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Zowel Kees als Ruud zijn liefhebber van mooi melkvee in hart en nieren.

U gaat voor deze rondleiding op 8 juni op eigen gelegenheid naar het melkveebedrijf aan de Spoordonkseweg 149, gelegen aan de weg van Oirschot naar Spoordonk. Daar worden we om 14.00 uur ontvangen in een speciale ontvangstruimte met een kop koffie en een stukje vlaai, waarna ze eerst gaan vertellen over het reilen en zeilen op het melkveebedrijf en hoe men omgaat met de huidige, strenge wet- en regelgeving. Daarna volgt de rondleiding van ca. 1,5 uur en kunnen we van dichtbij zien hoe het allemaal in de praktijk uitpakt. Na afloop kunnen we onder het genot van een zuiveldrankje en een stukje kaas nog napraten over wat we hebben gezien..

Prijs voor deze middag is € 8,50
Voor meer informatie bel: Chris Geerts tel. 0499-313979, of stuur een e-mail naar evenementen@pvge-best.nl.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen