PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Themamiddag Plotselinge medische problemen

Datum
donderdag 26 maart 2020 14:00
Telefoon
Chris Geerts, tel. 06-46087827

I.v.m. de corona-maatregelen zal deze lezing NIET DOORGAAN

Op donderdag 26 maart wordt in Prinsenhof een themamiddag gehouden met als onderwerp: “Plotselinge medische problemen bij de ouder wordende mens”. Deze middag is georganiseerd door het Gehandicapten Platform Best en de SeniorenRaadBest gezamenlijk.

Hennie van de Loo, actief lid van de EHBO afdeling Best, zal dan een overzicht geven van plotseling opkomende medische problemen thuis of onderweg. Het gaat om de herkenning van het probleem. Denk aan hartproblemen, TIA, maar ook aan verwondingen bij valpartijen zoals botbreuken. De nadruk ligt niet op de patiënt maar op aanwezigen die het mogelijke medische probleem onderkennen en als eersten hulp in kunnen roepen en ook geven. Belangrijk is te weten wat dan te doen – en wat ook NIET te doen - als huisgenoot, mantelzorger, begeleider of toevallige bezoeker. Jan Acker­mans, oud huisarts, zal in voorkomende gevallen extra aanwijzingen geven en ingaan op medische vragen.

Tijdens de pauze wordt u in de gelegenheid gesteld schriftelijk vragen in te dienen. Aan het eind van de middag worden deze vragen door de inleiders beantwoord. De themasessie wordt gehouden woensdag 24 oktober in de Prinsenhof, Hoofdstraat 43. Er is een ringleiding voor slechthorenden in de zaal aanwezig. Tijd: 14.00 – 16.00 uur. Entreekosten € 2,00. Vanaf 13.30 uur willen wij u graag verwelkomen met een gratis kopje koffie. Kom op tijd, vol is vol!

Deze bijeenkomst was vorig jaar al gepland op 24 oktober maar kon toen niet doorgaan vanwege ziekte van de spreker.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen