PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Treinreis Natuur en Kunst in Tilburg

 Evenement afgelopen
Datum
vrijdag 17 januari 2020 09:15
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Inschrijven tot uiterlijk 27 december, incasso 13 januari.

Met deze treinreis kunnen maximaal 40 personen mee.
Deze reis voor de leden van de treinreisclub is georganiseerd door An Kooijmans en Lenie Rijkers.
De treinreis op vrijdag 17 januari 2020 brengt ons naar Tilburg. We bezoeken het Natuurmuseum Brabant en museum De Pont. We verzamelen weer om 9.15 uur bij station Best en vertrekken om 9.30 uur. Rond 9.50 uur komen wij dan aan op station Tilburg.

Natuurmuseum Brabant
Als eerste bezoeken wij het Natuurmuseum Brabant, waar wij in het restaurant worden verwelkomd met koffie/thee en een appeltaartje. Aansluitend volgt er een rondleiding door het museum.
Natuurmuseum Brabant heeft eigen conservatoren die wetenschappelijk onderzoek doen in samenwerking met andere instituten. Om tentoonstellingen te kunnen maken zijn collecties en de daaraan verbonden kennis nodig. Daarom is de schitterende verzameling van opgezette dieren, stenen, mineralen, fossielen en oudheidkundige objecten de ruggengraat van het museum.
Nieuwe accenten in de doelstelling en werkwijze zijn er bij gekomen, de belangrijkste daarvan was en is: een gezond leefmilieu.Bij binnenkomst ziet u al één van de meest indrukwekkende objecten: het skelet van een potvis, een walvissoort. Dit skelet (15 meter lang, 1000 kilo zwaar) is afkomstig van één van de drie potvissen, die in 1995 in Scheveningen aanspoelden. Ook wordt er nu speciale aandacht gegeven aan de wolf, die weer in Nederland te zien is. Is dit goed of slecht nieuws?

Na deze rondleiding, die een uur in beslag zal nemen, vervolgen wij onze weg (met mooi weer gaan wij wandelend - ongeveer 20 minuten - en met slecht weer nemen wij de bus) naar het museum De Pont. Rond half twee staat er in het restaurant een gezamenlijke lunch voor ons klaar. Na de lunch krijgen we een rondleiding door het museum.

Museum de Pont
De Pont wordt tot de mooiste musea van Nederland gerekend en de indrukwekkende Sky Mirror van Anish Kapoor betovert je bij aankomst. De oude wolspinnerij met zijn grote, lichte zaal en de intieme wolhokken is respectvol verbouwd tot een prachtig museum voor de kunst van nu. De karakteristieke ruimten van de voormalige fabriek bieden een thuis aan een gevarieerde collectie die sinds 1992 bijeen werd gebracht. Daaronder ook vele werken van kunstenaars die inmiddels tot de wereldtop horen. Zoals Marlene Dumas, Gerhard Richter en Bill Viola.
Na de rondleiding kunt u zelf nog vrij rondkijken in het museum.

Na twee prachtige musea te hebben bezocht gaan wij rond 17.15 uur weer richting het station. An en Lenie hebben erg hun best gedaan om een geschikt restaurant in Tilburg te vinden, maar deze vielen allemaal zeer prijzig uit. Aangezien het in januari al vroeg donker is, is het ook wel prettig om weer vroeg in Best aan te komen. Verrassing! We gaan dit keer in Best bij Prinsenhof genieten van een heerlijk 3 gangen menu. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Let op: houders van het NS dal-voordeel-abonnement kunnen op de terugreis hierdoor niet met korting reizen omdat deze in de spitstijd valt. Heeft u een ‘oud abonnement’, dan kunt u wel uw 60+ keuzedag gebruiken.

Let op! U kunt voor uw diner een keuze maken uit vlees, vis of vegetarisch. Geef dit aan op het inschrijfformulier en ook of u een geldige Museumjaarkaart heeft.

Kosten en inschrijving
De kosten voor deze reis bedragen € 45,00 voor houders van een Museumkaart. Zonder Museumkaart zijn de kosten € 65,00. Geef uw keuze aan bij de inschrijving.
De kosten zijn inclusief koffie/thee met appeltaartje, rondleidingen in Natuurmuseum en De Pont, lunch in museum De Pont, diner in Prinsenhof.
De kosten die genoemd zijn, zijn exclusief het treinkaartje. De meeste leden hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen. Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.

Inschrijven voor de gepubliceerde treinreizen bij voorkeur via de knop rechts bovenaan deze beschrijving.
Vergeet niet uw dinerkeuze aan te geven en of u wel of geen MJK heeft..

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen