PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

10-daagse Vlieg/busreis - Parels van de Baltische Staten

Datum
zondag 30 augustus 2020 00:00
Telefoon
Gerdie van Daal, tel 0499-373231

Het maximum aantal deelnemers is bereikt, daarom is inschrijving voor deze reis niet meer mogelijk !

Reisduur: is gewijzigd in 30 aug. t/m 8 sept. 2020.
Kosten: 1354,00 p.p. (toeslag 1-persoonskamer 224,00). Betaling via factuur rechtstreeks aan EMA.
Minimum aantal deelnemers: 35.

De Baltische Staten aan de Oostzee zijn van oudsher landen waar intensief handel is gedreven. De landen Litouwen, Letland en Estland vertonen kenmerkende verschillen, maar hebben een gelijke geschiedenis. De Oostzee landen hebben zowel armoede, vrijheid, sovjetbezetting en onafhankelijkheid meegemaakt. Een mengeling van bouwstijlen en sociale verschillen, de mix van geloof en traditie, zorgen ervoor dat deze reis een onvergetelijke beleving zal zijn. De hoogtepunten tijdens deze reis zijn onder andere de Russisch Orthodoxe Alexander-Nevsky Kathedraal in Tallinn, de Jugendstilarchitectuur in Riga, de heuvel der kruizen in Litouwen en zeker ook de Baltische gastvrijheid. Maar u zult zeker ook merken dat de drie landen, inmiddels na ruim 25 jaar, volwaardige landen van de Europese unie zijn. Tijdens deze reis kunt u ook genieten van het kleurrijke landschap, met afwisselende overgangen van schitterende vergezichten.

Reisprogramma:
Dag 1 – Heenreis: Vanuit Best wordt u met de touringcar naar de luchthaven Schiphol gebracht. Uw chauffeur begeleid u naar de incheck- balie. U vliegt vandaag naar de hoofdstad van Estland, Tallinn. In Tallinn gaat u onder leiding van uw chauffeur naar de gereedstaande EMA-touringcar welke u gedurende de gehele reis zal begeleiden. Vanaf de luchthaven rijden we richting het centrum. We maken een korte rondrit door Tallinn waarbij we u kennis laten maken met deze prachtige stad, een tour langs historische gebouwen en monumenten. Vervolgens gaan we naar het hotel waar we 2 nachten verblijven.

Dag 2 - Middeleeuwse Hanzestad: Na het ontbijt maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids verder kennis met Tallinn. De stad is prachtig gelegen aan de Oostzee. De oude stad is verdeeld in een boven- en onder stad. De kleurrijke gildehuizen, middeleeuwse stadsmuur en Russisch Orthodoxe Alexander Nevsky Kathedraal zorgen voor veel afwisseling, alles in een zeer aangename atmosfeer. Tallinn is één van de oudste steden van Noord Europa en in 1997 is de oude binnenstad op de lijst van UNESCO geplaatst. Vooral de architectuur van deze binnenstad, doet oude tijden herleven. De grootste bloeiperiode was in de 16e en 17e eeuw toen de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad in de Oostzee regio. De middag is ter vrije besteding in de oude stad. U kunt bijvoorbeeld heerlijk lunchen op het raadhuisplein of een bezoek brengen aan een van de musea in Tallinn.

Dag 3 - Zomerse hoofdstad: We verlaten Tallinn en rijden in zuidelijke richting. Rond het middaguur maken we een pauze in het Hanzestadje Pärnu, ook wel bekend als de zomer hoofdstad van Estland. De houten gekleurde gebouwen zijn een lust voor het oog. Pärnu is een levendig stadje gelegen aan de Oostzee in de golf van Riga. Ook Catharina de Grote verbleef graag in Pärnu, zij schonk een Russisch Orthodox kerkje aan de stad welke ook aan haar is opgedragen. We vervolgen onze weg naar de grootste Baltische stad, Riga, waar we drie nachten verblijven.

Dag 4 - Model van de art nouveaux: Riga is gelegen aan rivier de Daugava vlakbij de monding in de golf van Riga. Het historische centrum staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Met onze Nederlands sprekende gids laten wij u kennis maken met het stadspatrimonium van de oude Hanzestad Riga. We maken een rondrit door de stad met aansluitend een stadswandeling. U ziet de Dom van Riga, de Lutherse Petruskerk, en het zogenoemde zwarthoofdenhuis. Dit gebouw werd gebouwd door de broederschap van de “zwarthoofden” een gilde voor ongetrouwde Duitse kooplieden in Riga. Een natuurlijk niet te vergeten de prachtige art-nouveaux, Riga zou de best verzamelde art-nouveaux gebouwen hebben in Europa. In de middag kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen. Wat dacht u van een bezoek aan het bezettingsmuseum of een bezoek te brengen aan de grootste overdekte levensmiddelenmarkt van Europa, welke is ondergebracht in oude Zeppelin hangaars, een gezellige plek om de smaken van Riga te gaan ontdekken!

Dag 5 - Letse geschiedenis en natuur: Vandaag zoeken we de rust even op. Na het ontbijt rijden we naar het stadje Cesis. Het oude Hanzestadje Cesis, gelegen aan rivier de Gauja, geldt als het best bewaarde stadje van Letland. Tot de meest noemenswaardige gebouwen behoren de burcht uit de 13e eeuw en de Lutherse Johanneskerk, eveneens uit de 13e eeuw. Hier maken we een ruime pauzestop. Daarna brengen we een bezoek aan kasteel Turaida, een kasteel wat prachtig gelegen is in de natuur van het nationaal park Gauja. Op deze plaats liet de Lijflandse Bisschop Albert een burcht bouwen. De door een brand verwoeste burcht werd herbouwd, vanuit de toren heeft men nu een spectaculair uitzicht over het nationaal park en het dal van de Gauja rivier. Naast de burcht ligt een beeldentuin en zijn historische bouwwerken te bezichtigen.

Dag 6 - Hoop, vrede, liefde en opoffering: Na het ontbijt vertrekken we richting Litouwen. Onderweg brengen we een bezoek aan De Berg van Kruizen of Kruisberg, een plaats waar stilte en gedachten elkaar kruisen. Op een voormalige verdedigingsheuvel werden door nabestaande Kruisen in allerlei vormen en materialen nagelaten, ter nagedachtenis aan hun dierbare. De heuvel werd al snel een nationaal Bedevaartsoord om te bidden voor vrede, hun land en de dierbaren die hadden verloren tijdens de Litouwse onafhankelijkheidsoorlogen. We vervolgen onze weg door Litouwen richting de hoofdstad Vilnius, in deze stad verblijven we twee nachten.

Dag 7 - Barokke stad Vilnius: In Vilnius tref je overal sporen aan van de onstuimige geschiedenis van Litouwen. Ondanks deze geschiedenis is in het oude stadscentrum het rijke Middeleeuwse leven nog duidelijk zichtbaar. De Litouwse hoofdstad Vilnius bestaat voor het grootste deel uit bouwwerken uit de Barokstijl. Samen met een Duits sprekende gids maken we een rondrit en stadswandeling door de stad. Tijdens deze rondleiding zult u merken dat het moderne Vilnius harmonieus overgaat in het historische gedeelte. Na de vrije lunch in Vilnius gaan we naar Trakai. In de 14e eeuw werd door Gediminas, de vroegere heerser van Litouwen, begonnen met de bouw van een kasteel op een van de eilanden in het meer van Galve. Aan het rode bakstenen kasteel, dat zeer sprookjesachtig is gelegen, brengen we een bezoek. Voor Vilnius, was Trakai enkele jaren de hoofdstad van Litouwen. Nu is Trakai een van de meest toeristische bestemmingen van het land.

Dag 8 - Doorreis, Via Baltica: Vandaag verlaten we het Baltikum. We rijden over de zogeheten ‘Via Baltica’ richting Polen. De Via Baltica is een Europese weg welke de Baltische hoofdsteden verbindt met Warschau. We verblijven één nacht in deze Poolse hoofdstad.

Dag 9 - Het wonder van Warschau: Na het ontbijt checken we uit. In de voormiddag heeft u een korte kennismaking met Warschau. Al wat men nu ziet in de oude stad van Warschau, is herbouwd aan hand van beeldmateriaal wat bewaard is gebleven. De stad werd verwoest tijdens en na de Opstand van Warschau in 1944. De restauratie van de oude centrum wordt beschreven als “het wonder van Warschau”. We maken een korte rondrit door de stad, waarbij u een goede indruk krijgt van deze Poolse hoofdstad. Na de rondrit heeft u nog even vrije tijd in de oude binnenstad, alvorens we Warschau verlaten. Via de moderne Poolse wegen rijden we naar ons overnachtingshotel.

Dag 10 - Thuiskomen met herinneringen: Aan deze prachtige reis komt helaas een einde. Vandaag rijden we via de Duitse autowegen terug naar Nederland. We besluiten deze reis met een drie-gangen diner voordat we u terug brengen naar uw opstapplaats.

Hotels tijdens de reis
Tijdens de gehele reis verblijven we in uitstekende drie en vier sterren hotels. De goed ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals bad/douche, wc, telefoon en televisie. In het restaurant staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en ’s avonds kunt u genieten van een heerlijk 3 gangen diner. In de hotelbar of loungeruimte kunt u heerlijk met elkaar genieten van een drankje.

Koffervervoer
In het vliegtuig heen en terug hoeft u alleen handbagage mee te nemen. Uw koffers kunt u meegeven aan de buschauffeur.
De koffers worden een paar dagen voor vertrek bij den Ekker in Best opgehaald. Degene die daar gebruik van willen maken moeten wel zelf hun koffer daar naar toe brengen.

Reissom: € 1.354,00 p.p. Bij 35 deelnemers gaat de reis door.
Toeslag 1 - persoonskamer € 224,00 p.p. (14 kamers)

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 20 februari 2020

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe EMA-touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco, de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner, alle kamers met bad/douche, wc, telefoon en televisie, gratis Wi-Fi, de excursies (inclusief genoemde entrees), transfer op dag één naar luchthaven Schiphol, vlucht naar Tallinn, nederlands sprekende gids in Tallinn, nederlands sprekende gids in Riga, entree museum Turaida en nationaal park Gauja, duits sprekende gids in Vilnius, entree kasteel Trakai, het afscheidsdiner, alle taxen, calamiteitenfonds, reserveringskosten,de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:
Annulerings- en/of reisverzekering, persoonlijke uitgaven, niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees voor excursieprogramma.

Voor informatie en /of aanmelding kunt u zich wenden tot:
Mevr. Gerdie van Daal, tel. 0499-373231 voor email gebruik deze link

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen