PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Treinreis Neerkant en Roermond

 Evenement afgelopen
Datum
donderdag 11 juli 2019 09:00 - 20:30
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Inschrijven tot uiterlijk 22 juni 2019; incasso 8 juli 2019.

Deze reis voor de leden van de treinreisclub is georganiseerd door Cor van den Bosch en Jolien Wiertz.
Het is een trein- en busreis door het Kempische- en Peellandschap met twee bijzondere musea. Het museum Techniek met een Ziel, waar alle elektrische apparaten vanaf de 1850 tot 1975 staan opgesteld en het Cuypersmuseum, waar het werk is opgesteld van bouwmeester Pierre Cuypers, ontwerper van onder meer de Catharinakerk in Eindhoven.
We verzamelen om 9.00 uur bij station Best, vanwaar we om 9.15 uur met de trein vertrekken.

Museum Techniek met een Ziel
Met trein en bus komen we om 10.15 uur in Neerkant aan waar de koffie met Neerkantse wafel in het restaurantje naast de bushalte al op ons wacht. Een half uurtje later gaan we door naar het museum Techniek met een Ziel dat gevestigd is in het voormalige Rabobankkantoor, precies naast het restaurant. Een bijzonder museum, dat ook wel ‘alles met een stekker’ wordt genoemd. Opgesteld per thema zien we de oude elektriciteitswinkel, de reparatiewerkplaats, de verzameling lampen vanaf carbidlamp, koolbooglamp tot de peertjes in hun vertrouwde golfkarton hulzen verpakt. Bij de nostalgische keuken en woonkamer, vol met spullen uit de 40-er en 50-er jaren, komen de herinneringen gelijk weer naar boven, evenals bij de godslampjes, naaimachines en oude radio’s en eerste televisies. Alles in werkende staat. Onze gidsen leiden ons in groepjes door het museum en waar de belangstelling groot is demonstreren zij de apparaten.

Atelier van Pierre Cuypers
Na het bezoek lunchen wij bij het restaurant naast het museum om tegen 13.30 uur de reis voort te zetten naar Roermond, waar we tegen 14.30 uur aankomen voor een rondleiding door het prachtige monumentale atelier van Pierre Cuypers. Hier zien we de ontwerpen van de bouwmeester en de modellen in steen voor de ornamenten op de gebouwen. Ook de inrichting van kerken die Cuypers ontwierp van bisschopszetel tot biechtstoel en van levensgrote groepen heiligenbeelden tot hele interieurbewerkingen in kleurig keramiek. Het gebouw zelf is ook een ontwerp van Cuypers. Hij bouwde het in 1863 als woonhuis en atelier. Het huis heeft hier en daar meer het karakter van een kerk dan van een woonhuis en is door de verdeling naar verschillende werkplaatsen af en toe een doolhof. Met ook daar een gids zullen we er zeker wel weer (voor sluitingstijd) uitkomen om terug naar het stationsplein bij restaurant 't Roerpotje te dineren.

Kosten en inschrijving
De kosten voor deze reis bedragen € 45,00 voor houders van een Museumkaart. Zonder Museumkaart zijn de kosten € 51,00. De kosten zijn exclusief het treinkaartje en busvervoer. De meeste leden hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen. Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.
Inschrijven voor de gepubliceerde treinreizen bij voorkeur via: www.pvge-best.nl/clubs-best/treinreizen. Of anders het strookje in deze nieuwsbrief invullen en inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044.
Let op! Vergeet niet bij uw inschrijving aan te geven: de keuze van het diner (vlees, vis of vegetarisch) en of u een geldige museumkaart heeft of niet.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen