PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Excursie naar Landgoed De Grote Beek

 Evenement afgelopen
Datum
donderdag 16 mei 2019 10:00 - 14:30
Telefoon
Jos van Rooij, tel. 06-40211516

Wat gebeurt er allemaal op Landgoed De Grote Beek aan de Boschdijk in Eindhoven? Hoe ging het er vroeger aan toe, toen het nog RPI heette, en hoe nu? Daarover gaat het tijdens de excursie naar De Groote Beek op donderdag 16 mei, die de Evenementencommissie heeft georganiseerd. Middels een wandeling over het Landgoed en een verhaal ‘100 jaar psychiatrie Grote Beek’ krijgt u inzicht in de geschiedenis van het landgoed, de psychiatrie van toen en nu, de huidige inrichting, huisvesting en benadering van de patiënten.

Geschiedenis en rondleiding
Bijna 100 jaar geleden, in 1918, opende het toenmalige Rijks Krankzinnigengesticht Woensel haar deuren voor de opvang van psychiatrische patiënten. In een bos, ver van de bewoonde wereld, werden de patiënten opgeborgen in ommuurde paviljoens. De kans dat je daar als bewoner ooit wegkwam was minimaal. De patiënten bleven jarenlang van de buitenwereld verstoken en de buitenwereld had geen idee wat er achter die hekken en muren gebeurde.
Dat is nu wel totaal anders. Heden ten dage zoekt GGzE de samenwerking op om voor elke patiënt de beste psychiatrische zorg te bieden.

De rondleiding over het landgoed neemt u mee in de geschiedenis van de psychiatrie, eindigend in het heden. U ziet de metamorfose die hier in 100 jaar heeft plaatsgevonden. Vanaf de Boschdijk zijn de nog wel de grote statige gebouwen te zien uit de begintijd, maar het landgoed De Grote Beek, zoals het nu genoemd wordt, straalt in zijn geheel openheid uit met allerlei woonvormen. De kwetsbare mensen worden met de modernste inzichten en behandelmethodes begeleid. Het zijn 2300 medewerkers die per jaar ruim 18.000 mensen met psychische problematiek begeleiden in hun herstel.

Programma:
10:00 u Ontvangst in het Grand Café door medewerkers GGzE. U gaat er op eigen
gelegenheid naartoe en wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers
10:30 u Verhaal “100 jaar psychiatrie Grote Beek: naar een open community”.
10:45 u Start rondleiding door Hans Marechal
13:15 u Royal lunch in het Grand café Het Ketelhuis.
14:30 u Einde van de excursie.

Als bijdrage voor deze excursie, vragen wij een bijdrage van € 20,- .Dat is inclusief koffie met iets lekkers en een lunch. Aanmelden kan via de website www.pvge-best.nl > Evenementen en via bovenstaande knop "Inschrijven". Voor meer infornatie: bel Jos van Rooij van de Evenementencommissie, tel. 06-40211516

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen