PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Treinreis Rotterdam - Maritiem museum en Havenrondvaart

 Evenement afgelopen
Datum
dinsdag 14 mei 2019 09:30
Telefoon
Jolien Wiertz 0499-330044

Inschrijven tot uiterlijk 26 april 2019; incasso 13 mei 2019

Deze dagreis naar Rotterdam voor leden van de Treinreisclub is georganiseerd door Johan en Ineke van Oosterhout. Het programma is als volgt: we vertrekken om 09.30 uur vanaf station Best naar Rotterdam. Daar nemen we de metro naar het Maritiem museum, waar we om ongeveer 11.00 u. zullen aankomen. Het Maritiem museum is tevens ons koffie-adres (Lloyds) voor een kop koffie/thee met gebak.
Na de koffie gaan we om 11.45 u. naar het Maritiem museum waar we een rondleiding krijgen. Daarna wandelen we naar de rondvaartboot Spido voor een rondvaart door de haven van Rotterdam. Let op: er is geen tijd gereserveerd voor de lunch, neem eventueel zelf een lunchpakket mee. Op de rondvaartboot zijn ook broodjes en koffie/thee te koop.

Maritiem Museum
n het Maritiem museum gaan we o.a. een nagebouwd booreiland bezoeken. Hiervoor moet een trapje worden beklommen. Op het booreiland wordt rondom een film vertoond van het uitzicht op zee. Je ervaart hoe helikopterpiloten, duikers en windmolenspecialisten hun werk moeten doen. We gaan verder met de rondleiding en krijgen maritieme topstukken te zien zoals het oudste scheepsmodel uit Europa, dat meer dan 600 jaar oud is. Maar ook prachtige schilderijen van Rotterdamse havens en een oude VOC kaart: de zeekaart van meestercartograaf Joan Blaeu. Dankzij een miljoenaankoop in 2006 behoort een verzameling VOC-kaarten, die 300 jaar lang verborgen lagen in Engeland, nu ook tot de collectie van het Maritiem Museum.

Leuvehaven en Erasmusbrug
Het Maritiem museum is gelegen aan de Leuvehaven, die rond 1600 is gegraven, als eerste haven in Rotterdam. Hier zaten kleine rederijen, scheepsbouwers, zeilmakers, timmerlieden, kuipers, en de vismarkt. Bij het bombardement op Rotterdam in 1940 werd de bebouwing rond de Leuvehaven verwoest. In de haven is nu o.a. het buitenmuseum van het Maritiem museum gevestigd. De museumcollectie omvat schepen, havenkranen en andere aan de haven gerelateerde objecten uit de periode 1850-1970.
Na de rondleiding in het buitenmuseum (om 13:00 uur) lopen we naar de Spido rondvaartboot, een wandeling van ongeveer 20 minuten langs de Leuvehaven onder de Erasmusbrug door. In de Leuvehaven hebben we een overzicht van de historische schepen van het museum. De Erasmusbrug is de 800 meter lange verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam. De hangbrug heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van de pyloon kreeg de brug de bijnaam De Zwaan.

Havenrondvaart Spido en diner
Om 13.45 u. schepen we in op de Spido. De afvaart is om 14.00 uur. De rondvaart duurt 75 minuten en geeft een indruk van het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen in een van de grootste havens van Europa. We zien de imposante skyline van Rotterdam. Een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. We zullen om ca 15.15 uur terug zijn. Daarna heeft u vrije tijd. Dit biedt de mogelijkheid om de historische schepen in de Leuvehaven te bekijken, of een bezoekje te brengen aan de "Koopgoot". Die is vlak bij het Maritiem Museum.
Om 17.00 uur gaan we dineren bij Lloyds in het Maritiem museum, waar we ook koffie hebben gedronken.
Na het diner volgt de terugreis naar Best. We verwachten om ca. 21.00 uur terug te zijn.

Kosten en inschrijving
De kosten voor deze reis bedragen € 47,00 voor houders van een Museumkaart. Zonder Museumkaart zijn de kosten € 61,00. Geef uw keuze aan bij de inschrijving. Deze kosten zijn exclusief het treinkaartje. De meeste leden hebben een treinabonnement, waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen.
Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.

Inschrijven kan tot 26 april, via bovenstaande knop "Inschrijven". Vergeet niet bij uw inschrijving aan te geven: de keuze van het diner (vlees, vis of vegetarisch) en of u een geldige museumkaart heeft of niet.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen