PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

De cholesterol maffia in de Prinsenhof?

Datum
donderdag 11 april 2019 14:00

Ja, u leest het goed, u krijgt te maken met de maffia, als u op 11 april naar de themabijeenkomst komt, die de seniorenraad heeft georganiseerd. Het is niet de drugsmaffia of wapenmaffia, maar wel een maffia waar wij als senioren bijna allen dagelijks mee te maken hebben.
Met zijn voordracht, getiteld ”De cholesterol maffia. Zin en onzin over cholesterol” neemt de Heer Joost Ekering, huisarts van 1969 tot 1995, cholesterol als voorbeeld om aan te tonen dat de hele farmaceutische industrie indrukwekkende verschijnselen vertoont die passen bij het gedrag van maffiosi. Miljoenen patiënten worden afhankelijk gemaakt van de producten van de pharmaceu­tische industrie, voor wie winstmaximalisatie het doel is. Niet de belangen van de patiënten staan voorop, maar de belangen van al degenen die hun geld investeerden in deze miljardenindustrie om er rijker van te worden. Dit verhaal geldt ook voor bijvoorbeeld psychofarmaca, pijnstillers etc. Uitzonderingen zijn er gelukkig ook, bijvoorbeeld medicijnen bij suikerziekte

In deze voordracht gaat de spreker ook in op wat we zelf kunnen doen tegen de praktijken van de farma­ceutische industrie. Zijn we ons er altijd van bewust waarom we welke medicijnen slikken? Reali­seren we ons wel dat veel medicijnen slechts een beperkt werkzaam effect hebben? Of soms zelfs helemaal niet? Wat weten we van de bijwerkingen? Leven we door de medicatie langer of met meer plezier? Durven we wel altijd kritische vragen te stellen aan onze huisarts?
U krijgt deze middag geen gerichte medische adviezen, daarvoor moet u bij uw huisarts zijn, maar u krijgt wel richtlijnen voor oplettendheid en welke vragen u mogelijk kunt stellen.
Deze informatie­bijeenkomst in de Prinsenhof begint om 14.00 uur. De entree is € 2,- en dat is inclusief koffie/thee met een schijfje cake.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen