PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Matthãus Passion door Philips Koor

 Evenement afgelopen
Datum
vrijdag 12 april 2019 19:00

Het Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren op vrijdag 12 april de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach uit in de Liwinakerk in Best. PVGE leden kunnen met korting kaarten kopen via de knop inschrijven hierboven. Gebruik de kortingscode MP2019-#PVGE

In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders bestaat deze traditie van uitvoeringen in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van deze bijzondere muziek van J.S. Bach. Ook het Philipskoor koestert een lange traditie: het koor voert de Matthäus al sinds 1948 jaarlijks uit, dus nu al zeventig jaar!

Solisten zijn Maarten van den Hove (Evangelist), David Visser (Christus), Ellen Valkenburg (sopraan), Robert Kuizenga (countertenor), Kevin Skelton (tenor), Sven Weyens (bas). Het geheel staat onder leiding van Béni Csillag.

De uitvoering is op vrijdag 12 april 2019 – 19.00 uur – Lidwinakerk, Raadhuisstraat 209, Best

De toegang bedraagt € 29,50.
Kaarten zijn te bestellen via www.philipskoor.nl/mp2019. Leden van de PVGE krijgen korting van € 4,50. De kortingcode is MP2019-#PVGE.
U kunt rechtstreeks op de philipskoor-website inschrijven of via de verbinding naar die website van het Philipskoor via de knop Inschrijven hierboven. Bij het inschrijven via de website kunt u de kortingscode inbrengen.
Mocht dit niet lukken bel dan onze secretaris Christ Tunders, tel. 06 49970867, bij hem zijn toegangskaarten voor PVGE leden te verkrijgen..

Over het Philipskoor
Het Philips Philharmonisch Koor − kortweg Philipskoor – maakt muziek op hoog niveau. Het koor bestaat sinds 1937 en in de meer dan tachtig jaar van zijn bestaan heeft het koor honderden werken uitgevoerd. Natuurlijk de grote oratoria, maar ook moderne en zelfs in opdracht gecomponeerde composities.

Verschillende orkesten zorgen voor muzikale begeleiding, zoals het Philips Symfonieorkest, het kamerorkest Alveare en het Symfonieorkest Eindhoven. Afgelopen jaar zong het PPK in diverse concertzalen in de regio, waaronder natuurlijk in het Muziekgebouw Eindhoven. Maar ook trad het koor in 2018 weer op in Tivoli-Vredenburg en het Concertgebouw. Per jaar werkt het koor aan 3 tot 5 concerten/ concertseries.

Het koor bestaat uit ongeveer 70 goed geschoolde, enthousiaste zangers. Plezier én kwaliteit staan voorop. Ook voor de dirigent Béni Csillag en pianist Mark van Platen. Hard werken, samen muziek op hoog niveau brengen en daar samen ook heel veel plezier aan beleven.

Over kamerorkest Alveare
Alveare is als klein barokensemble in 1989 in Veghel opgericht en is in de loop de jaren uitgegroeid tot een volwaardig kamerorkest, bestaande uit een 30-tal musici: strijkers, blazers en klavecinist/organist. Het zijn beroeps- en amateurmusici uit de regio Eindhoven – Den Bosch – Tilburg – Helmond onder leiding van dirigent Sander Teepen. Alveare (= italiaans voor bijenkorf) brengt orkestrale muziek, vooral vanaf Barok tot en met Romantiek, voor een breed publiek en begeleidt regelmatig koren bij de presentatie van hun uitvoeringen.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen