PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lezing "Fietsen op het dak van de wereld"

 Evenement afgelopen
Datum
woensdag 17 april 2019 14:00 - 16:00
Telefoon
Chris Geerts, tel. 06-46087827

kosten 3 euro, inschrijven tot 30 maart

De lezing die Koos Mulder op 17 april geeft in Cultuurspoor Best zult u niet licht vergeten! Want het gaat over niets avontuurlijker en spannender dan een fietstocht over het dak van de wereld. De evenementencommissie van PVGE-Best heeft Koos weten te strikken om ons te komen vertellen over zijn mountainbiketocht van vier weken van Lhasa (Tibet) naar Kathmandu (Nepal). Dat is ruim 1000 km dwars door de Himalaya en voert grotendeels boven 4000 meter, over passen van meer dan 5000 meter.

De tocht op deze hoogten vergt fysieke uitdagingen als zuurstofschuld, kou, tegenwind, slechte wegen, kleine ongelukjes, overnachten in tentjes, etc. Maar de deelnemers werden beloond met prachtige vergezichten en bezoeken aan schilderachtige Boeddhistische gebedshuizen en het Mount Everest Base Camp. Ze proefden de voldoening de top van de passen te hebben gehaald , de langste afdaling ter wereld te rijden, om uiteindelijk aan te komen in Kathmandu (Nepal). Wie na deze lezing interesse heeft gekregen om ook zo’n reis mee te maken, eventuele met de groep van Koos, kan dat aan het einde van de presentatie, of via de PVGE website, bij hem kenbaar maken.

De lezing op 17 april begint om 14.00 uur in de Huiskamer van Cultuurspoor. De zaal is open om 13.30 uur. De koffie/thee bij binnenkomst is gratis, de kosten van deze lezing bedragen slechts 3 euro en worden op de gebruikelijke manier geïnd. U kunt zich inschrijven tot 30 maart via de knop Inschrijven hierbovenaan, of via het inschrijfformulier in de nieuwsbrief van februari.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen