PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Treinreis naar Leiden (inschrijving gesloten, vol)

Datum
woensdag 13 maart 2019 09:15
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Inschrijven tot uiterlijk 1 maart 2019; incasso 10 maart 2019
Met deze treinreis kunnen maximaal 34 personen mee. U kunt niet meer inschrijven. VOL.

De reis voor de leden van de treinreisclub is georganiseerd door An Kooijmans en Truus Emmers. De kosten die genoemd zijn, zijn exclusief het treinkaartje. De meeste leden hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen. Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.

We vertrekken om 09.15 u. vanaf station Best via Den Bosch en Amsterdam Zuid naar Leiden Centraal, waar we om 10.59 u. aankomen. In Leiden wandelen aansluitend na aankomst naar ons koffieadres voor koffie/thee en gebak. Om 12.30 vertrekken we naar de Hortus en de Sterrenwacht. Dit is ongeveer een kwartier lopen. Daar worden we om 13.00 uur verwacht. U kunt kiezen voor een rondleiding in de Hortus of een rondleiding in de Sterrenwacht. Er is geen tijd voor de lunch, neem eventueel een lunchpakketje mee.

Leiden, Hortus en Sterrewacht
De historische binnenstad van Leiden telt 28 km aan grachten en singels. Schitterende vaarroutes dwars door het centrum. De stad van de jonge Rembrandt wordt niet voor niets Stad van Ontdekkingen genoemd.
De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rustgevende wandeling; onderzoekers uit de hele wereld komen hier om onderzoek te doen naar de vermaarde collectie van de Hortus. Nog steeds is de Hortus een oase van rust midden in het centrum van Leiden.

De Leidse Sterrewacht is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld.
Na een grote restauratie in 2011 is de Sterrewacht weer teruggebracht in de staat van voor 1924. Sinds 1633 gebruikt de Universiteit Leiden de verschillende ruimtes voor onderwijs aan studenten. Tegenwoordig blinken de vernieuwde zinken koepels weer in het zonlicht. Studenten Sterrenkunde volgen hier hun practicumonderwijs.
Voor zowel de Hortus als de Sterrewacht is de museumkaart geldig.

Boottocht door Leiden
Om 14.30 uur worden we met de boot opgehaald bij de Sterrewacht voor een vaartocht van 1,5 uur. De boot is overdekt en verwarmd en met het hydraulisch dak kan de boot onder alle bruggen in Leiden door. We worden om ca. 16.00 uur afgezet op de Aalmarkt. Daarna heeft u vrije tijd.
Om 17.00 uur gaan we dineren bij Asian Palace. Opgave vlees, vis, vegetarisch is niet nodig. Alles is verkrijgbaar.

We verwachten om 21.15 uur terug te zijn in Best.
De kosten voor deze reis bedragen € 50,50 voor houders van een Museumkaart. Zonder Museumkaart zijn de kosten € 58,00. Geef uw keuze aan bij de inschrijving.

Inschrijven voor de gepubliceerde treinreizen bij voorkeur via de knop inschrijven hierboven.
Of anders het strookje in deze nieuwsbrief inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044
Vergeet niet bij uw inschrijving aan te geven: uw keuze voor de rondleiding: Hortus of Sterrenwacht en of u een geldige museumkaart heeft of niet.

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen