PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

8-daagse busreis Scandinavië, Noorwegen

Datum
vrijdag 12 juli 2019 00:00
Telefoon
Wim Steenks, 06-83335445

8–daagse reis naar Scandinavië, langs de ruige kust van Noorwegen VAN 12 T/M 19 JULI 2019
Uiterste inschrijfdatum verlengd:  schrijf in voor 5 februari 2019

Onze zomerreis gaat naar Scandinavië. De reis door Duitsland, via Kiel met ferry naar Zweden, Göteborg en verder langs de kust van Zweden naar Noorwegen biedt de eerste dagen al een belevenis met prachtige natuur en zeker in Oslo zeer bezienswaardige cultuur. Verder in Noorwegen zien we
het sportpaleis, dat gebouwd is als reusachtig omgekeerd Vikingschip, de kenmerkende staafkerkjes, alles tussen overweldigende natuur.

De kustlijn van Noorwegen behoort tot één van de langste in de gehele wereld. Vol met fjorden, eilanden (bewoond en onbewoond), schitterende steden en schilderachtige vissersdorpjes. Een fantastische manier om met volle teugen van de ruige kust van Noorwegen te kunnen genieten is aan boord van één van de voormalige postschepen van de Hurtigruten. Omgebouwd tot luxueuze cruiseschepen en door velen genoemd, de mooiste cruise in de wereld, willen wij u zeker aanbevelen om dez e reis van anderhalve dag en de nacht aan boord van een Hurtigruten schip mee te maken.

Cruise met Hurtigrutenschip van Trondheim naar Bergen
De Hurtigruten is voor velen de mooiste zeereis ter wereld. Het uitzicht is adembenemend, u vaart langs het unieke fjordengebied en het ongerepte landschap van Noorwegen. Onderweg maakt u ook deel uit van het dagelijkse leven van de Noren die in de kleinere en grote kustplaatsen wonen. Een ander leven, relaxed en waardevol! Onderweg voelt u de sfeer van het ruige en eenzame leven in de afgelegen plaatsen. De Hurtigruten is in eerste instantie een vrachtschip met passagiersaccommodatie, een charmante combinatie. Aan boord heeft u vanuit de lounges en het restaurant een geweldig uitzicht op zee, de fjorden en de met sneeuw bedekte bergen. Ervaar het zelf en beleef eens in uw leven "de mooiste zeereis ter wereld". De Hurtigruten geeft ook blijk van zijn rijke historische achtergrond. Hij maakt al meer dan 100 jaar deel uit van het kustleven, en al die tijd vormt hij de betrouwbare verbindingslijn tussen de kusthavens. De nieuwe schepen zijn verfraaid met werken van gerenommeerde kunstenaars en hebben faam verworven als varende kunstgalerijen. De vloot omvat 15 schepen, waarvan de meeste de laatste 5 jaar gebouwd zijn. Er gebeurt altijd wel iets… maar zonder onvoorziene omstandigheden. De schepen halen een snelheid van 16 knopen, een kleine 30 kilometer per uur, zodat er altijd voldoende tijd is om van de reis te genieten, nieuwe vrienden te maken en nieuwe indrukken op te doen. De mooiste zeereis ter wereld is niet zomaar een lukraak bedachte slogan. Het is zonder meer een feit. Aan boord wordt u verwend met overheerlijke gerechten van plaatselijke ingrediënten.

Hotels
Tijdens de gehele reis verblijven we in uitstekende 3***/4**** hotels. De goed ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals bad/douche, wc, telefoon en televisie. De meeste kamers zijn per lift bereikbaar. In de restaurants kunnen we elke dag genieten van een perfect ontbijtbuffet en heerlijke diners, deels in buffetvorm. Voor de avonden zijn er gezellige bars in het hotels.

Reisprogramma:
Dag 1 – 12.07: Vanaf Best rijden we via Bremen, Hamburg en het lieflijke Sleeswijk-Holstein naar de Duitse havenstad Kiel. We schepen in voor de nachtboot naar Göteborg in Zweden. Aan boord hebben wij voor u een gerieflijke binnenhut gereserveerd. Ook het ontbijtbuffet en een overheerlijk dinerbuffet met enkele gratis drankjes tijdens het diner.
Dag 2 – 13.07: Na een heerlijk ontbijtbuffet aan boord van Stena Line komt u in Göteborg aan. U rijdt langs de Zweedse scherenkust naar de grens en de beroemde brug over de Idde Fjord. U bent nu in Noorwegen en rijdt via de provincie Østfold naar Oslo, de hoofdstad van het land. In de namiddag bieden wij u een drie uur durende stadsrondrit aan o.l.v een Nederlandssprekende gids, waarbij we ons concentreren op de verschillende bezienswaardigheden van deze stad. Het Vigeland beeldenpark, de binnenstad met bekende gebouwen als het raadhuis, het parlementsgebouw, het Koninklijke paleis en het nationale theater zijn een aantal echte aanraders, die niet kunnen worden gemist. Overnachting en diner in het Scandic Victoria hotel in Oslo.
Dag 3 – 14.07: Na het ontbijt richting Trondheim. U rijdt naar Hamar, met de beroemde sporthal in de vorm van een omgekeerd Vikingschip, en Lillehammer, de thuisbasis van de Olympische Winterspelen van 1994, gelegen aan het einde van het grootste meer van Noorwegen, het Mjøsa-meer. U rijdt verder het Gudbrandsdal in en passeert de kleine Ringebu staafkerk. Via Vinstra rijdt u naar Dombås aan de voet van het Dovregebergte. Via de wintersportplaats Oppdal rijdt u naar Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Overnachting en diner in het Clarion hotel in Trondheim.
Dag 4 – 15.07: Om 10.00 ’s morgens vertrekt het Hurtigrutenschip uit Trondheim voor een avontuurlijke vaart langs de ruige westkust van Noorwegen. Het bijzondere van deze schepen is dat u naast de vele verschillende nationaliteiten ook veel inwoners uit Noorwegen zult ontmoeten. Dé ideale manier om nader kennis te maken met de lokale bevolking! Tijdens deze 1½ dag durende vaart bezoekt u onder andere de Noorse steden Kristiansund, Molde, de Art Nouveau stad Ålesund, Måløy en het vissersdorpje Florø. Tijdens de vaart diner, overnachting en ontbijtbuffet aan boord.
Dag 5 – 16.07: De laatste etappe van de zeereis gaat van Florø naar Bergen en u passeert daarbij de monding van de Sognefjord. ‘s Middags komt u in Bergen aan. Bergen is altijd een zeer belangrijke handelspost geweest en is nu de op één na grootste stad van Noorwegen. Om een indruk te krijgen van deze prachtige Hanzestad maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids en een lokale touringcar een zeer interessante 2 uur durende stadsrondrit. U ziet onder andere de Hanzehuizen in de wijk Bryggen, de vismarkt en andere bezienswaardigheden. Overnachting en diner in het Scandic Hotel Ørnen in Bergen.
Dag 6 – 17.07: Na het ontbijt, geniet u nog van een aantal vrije uren in de stad Bergen. Vervolgens rijdt u langs de oever van de Hardanger Fjord. U start met de haarspeldbochten van het Måbødal en bereikt op die manier de Vøringfoss waterval, met een vrije val van 180 meter. Aansluitend rijdt u over het bergplateau Hardangervidda naar het Storefjell Resort hotel voor overnachting en diner.
Dag 7 – 18.07: De laatste dag alweer. Langs de meren Krøderen en Tyrifjord rijden we in de richting van Oslo. We vervolgen onze weg zuidwaarts via de provincie Østfold. Het laatste gedeelte van de reis loopt langs de Zweedse scherenkust en eindigt in de havenstad Göteborg, waar u inscheept naar Kiel. In de avond vertrekt het schip van de Stena Line naar Kiel. Aan boord hebben wij wederom een gerieflijke binnenhut gereserveerd. En het ontbijtbuffet en een overheerlijk dinerbuffet met enkele gratis drankjes tijdens het diner.
Dag 8 – 19.07: Na het ontbijtbuffet verlaten we de boot. Via de Duitse autobanen rijden we naar ons dineradres. Aansluitend keren we huiswaarts.

Reisgegevens:
U logeert tijdens de gehele reis in uitstekende 3 en 4-sterren hotels. De goed ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals bad/douche, wc, telefoon en televisie. De meeste kamers zijn per lift bereikbaar. In de restaurants kunnen we elke dag genieten van een perfect ontbijtbuffet en heerlijke diners, deels in buffetvorm. Voor de avonden zijn er gezellige bars in het hotels. De overtochten van Kiel naar Göteborg v.v. worden gemaakt met de comfortabele ferry’s van Stena Line. Tijdens de overtocht hoeft u zich geen moment te vervelen. Op de schepen zijn diverse restaurants, gezellige bars  en enkele winkels met een uitgebreid assortiment. Deze reis is inclusief halfpension met ontbijt en diner, overnachting op heen/ en terugreis in binnenhutten voorzien van douche/wc op de ferry van Kiel naar Göteborg v.v. met 2x ontbijtbuffet en 2x dinerbuffet inclusief enkele drankjes aan boord, Cruise met Hurtigrutenschip van Trondheim naar Bergen met overnachting, diner en ontbijtbuffet aan boord en alle in het programma genoemde
excursies en entrees.

Prijs: € 1540,00 p.p.

Toeslagen:
1 - persoonskamer/binnenhut € 199,00 p.p. (maximaal 10 stuks, daarna op aanvraag)
2 - persoons buitenhut Stena Line vv € 25,00 p.p. / 2 - persoons buitenhut Hurtigruten € 105,00 p.p.
1 - persoons buitenhut Stena Line vv € 50,00 p.p. / 1 - persoons buitenhut Hurtigruten € 165,00 p.p.

Bij de reissom is inbegrepen: de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco. Halfpension, alle hotelkamers zijn voorzien van alle gemakken. De excursies (inclusief de genoemde entrees): overnachting op heen/ en terugreis in binnenhutten voorzien van douche/wc op de ferry van Kiel naar Göteborg v.v. met 2x ontbijtbuffet en 2x dinerbuffet inclusief enkele drankjes aan boord, Cruise met Hurtigrutenschip van Trondheim naar Bergen met overnachting, diner en ontbijtbuffet aan boord, Nederlands sprekende gids tijdens de rondrit in Oslo en de rondrit in Bergen, het afscheidsdiner, alle taxen - calamiteitenfonds – reserveringskosten, diensten van uw chauffeur/reisleider.

Overtochten: De overtochten van Kiel naar Göteborg v.v. worden gemaakt met de comfortabele ferry’s van Stena Line. Tijdens de overtocht hoeft u zich geen moment te vervelen. Op de schepen zijn diverse restaurants, gezellige bars en enkele winkels met een uitgebreid assortiment.

Niet bij de reissom inbegrepen:
annulerings- en/of reisverzekering (u dient zelf een annulerings- en/of reisverzekering te regelen). Persoonlijke uitgaven en niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees.

Voor informatie kunt u zich wenden tot:
Dhr. Wim Steenks, Email: gebruik deze link

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen