PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

10-daagse busreis Italië

 Evenement afgelopen
Datum
zondag 19 mei 2019 00:00
Telefoon
Gerdie van Daal, tel. 0499-373231

10–daagse busreis naar Ttalië - Emilia-Romagna, Cattolica en de Edriatische Rivièra 19 T/M 28 MEI 2019
Uiterste inschrijfdatum: 1 maart 2019

Komend voorjaar kunt u mee met de 10-daagse busreis naar de regio Emilia-Romagna. Tussen de Adriatische zee In het oosten, de rivier de Po in het noorden en de Apennijnen in het zuiden. Bijna de helft van de regio behoort tot de Povlakte en is daarmee een van de vlakste Italiaanse regio’s. Emilia-Romagna wordt beschouwd als de beste regio van het land om in te wonen. Prachtige badplaatsen als Rimini, Cattolica en Riccione aan de Adriatische
kust. De keuken hoort tot de meest karakteristieke van Italië. Kort samengevat: een prachtige regio.
Vanuit de badplaats Cattolica gaan we met Gerdie van Daal in meerdere dagtochten de regio verkennen. Cattolica zelf, met mooie plantsoenen, de
beroemde dansende fonteinen, boetiekjes, gezellige terrassen, marktpleinen waar regelmatig markten plaatsvinden. Met tal van fijne zandstranden kunt u hier zeker genieten van een dagje of middagje strand. Vanzelfsprekend dat we er ook op uit trekken om de mooie omgeving te bekijken.

Reisprogramma:
Dag 1: Vertrek uit Best. Via de Duitse en Oostenrijkse autobanen rijden we naar ons overnachtingshotel voor het diner en de overnachting. Onderweg maken we een onderbreking in een leuke plaats.
Dag 2: We hebben de Alpen achter ons gelaten en rijden via de Dolomieten en Verona naar Bologna. In Bologna maken we een ruime stop om op eigen gelegenheid het mooie centrum te ontdekken. Bologna is met ca. 389.000 inwoners de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de regio Emilia-Romagna. De stad ligt aan de voet van de Apennijnen en tussen de rivieren de Reno en de Savena. Bologna is qua inwonersaantal de zevende stad van Italië. De universiteit van Bologna is met haar oprichting in 1088 de oudste universiteit van Europa. Daarnaast staat de stad bekend om zijn grote, grotendeels bewaard gebleven historisch centrum, ondanks de verstedelijking aan het eind van de 19e eeuw en de Tweede Wereldoorlog. Dit is mede te danken aan de renovatie aan het eind van de jaren 60. De stad heeft de bijnaam "la rossa", omwille van de vele rode bakstenen gebouwen in het historisch centrum. Op culinair vlak is de stad wereldberoemd om zijn bolognesesaus. Deze saus wordt er echter met tagliatelle gegeten in plaats van met spaghetti. De saus schijnt overigens haar naam te danken te hebben aan Amerikanen van Italiaanse afkomst. Na de stop zetten we onze reis voort. Aan het einde van de middag arriveren we bij hotel San Marco in Cattolica.
Dag 3: Nadat we ‘s morgens de omgeving van ons hotel verkend hebben, trekken we er ‘s middags op uit om met de bus een verkenningstocht te maken in de omgeving.
Dag 4: Vandaag bezoeken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids Rimini en Cervia. Als we Rimini horen dan denken we aan een gezellige badplaats, ofwel het “Oostende van Italië” of het “Miami van Europa”. Minder bekend is dat de stad ook meesterwerken van de Romeinse architectuur koestert, zoals de boog van Augustus, de brug van Tiberius, de Malatesta tempel en fresco’s van plaatselijke schilders die in de Sant’Agostino schilderden nadat ze Giotto in hun stad aan het werk hadden gezien. Na de middag rijden we naar Cervia, de stad waar reeds in de oudheid zout gewonnen werd. In de 18e eeuw had de zee zich teruggetrokken waardoor het klimaat ongezond was geworden. Door een drastische maatregel werd de stad steen voor steen afgebroken en dichter bij de kust weer opgebouwd. De huizen van de zoutwerkers omheinen deze nieuwe stad terwijl men in het centrum de kathedraal en de huizen van de notabelen aantreft. Met de gids bezoeken we de Sint Michielstoren waar een interessant museum met oude werktuigen van de zoutwerken in is gevestigd. De zoutpannen produceren nog steeds kwaliteitszout en zijn een deel van het natuurreservaat Podelta.
Dag 5: Vandaag wordt het weer een mooie dag. Omstreeks 10.30 uur beginnen we aan onze tocht door de prachtige natuur en genieten van het uitzicht in Gabicce-Monte. Hier is tevens de lunchpauze. Via de panoramaweg “Panoramica San Bartolo” rijden we naar Pesaro. Pesaro is gesticht door de Romeinen in het jaar 184 voor Christus onder de naam Pisaurum. De stad was ook de geboortestad van de componist Rossini naar wie het conservatorium is vernoemd. De belangrijkste monumenten van de stad zijn het Palazzo Ducale, het 14e eeuwse kasteel Rocca Costanza en het bolvormige kunstwerk van Arnaldo Pomodoro op de Piazzale della Libertà aan zee. Hier maken we een ruime stop. Later in de middag bezoeken we Urbino. Deze belangrijke renaissance- en kunststad is door de Unesco in 1998 uitgeroepen tot wereld cultuurerfgoed. De ommuurde stad ligt op een heuvel op 485 meter hoogte. De grootste bouwwerken van de stad zijn te danken aan de Hertog van Urbino die hier leefde tot 1482. Het belangrijkste monument, het 15e eeuwse Palazzo Ducale met zijn markante torens aan de voorzijde, is in opdracht van de Hertog gebouwd. Om het hoogteverschil te overbruggen tussen de parkeerplaats en de stad wordt u per lift naar boven gebracht.
Dag 6: Dit wordt een heel bijzondere dag. Wederom gaan we op stap met een Nederlands sprekende gids en wel naar Ravenna, de stad van de mozaïeken. We maken een rustige wandeling door het mooie en verkeersvrije centrum waarbij we een bezoek brengen aan de Basiliek San Vitale, de Tombe van Galla Placidia en de Basiliek Sant’Apollinare Nuovo. Aansluitend heeft u nog voldoende vrije tijd om uit te blazen op het piazza del Popolo voor een gezellig terras of te winkelen.
Dag 7: Vandaag een dag zonder bus. Onder begeleiding van onze chauffeur wandelen we naar de haven, hier schepen we in voor een gezellige boottocht. De rest van de dag bent u vrij om te toeven in onze gezellige badplaats Cattolica.
Dag 8: Al meer dan 1700 jaar ligt één van de oudsten republieken van de wereld in hartje Italië. Pausen, generaals, en zelfs Napoleon respecteerden het soevereine staatje San Marino. Het is één van de kleinste landen ter wereld. Het gezellige oude centrum van San Marino, met smalle authentieke straatjes en leuke winkeltjes bieden vele mogelijkheden waarbij u belastingvrij inkopen kunt doen.
Dag 9: Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel San Marco. We rijden via de Brennerautobaan en de Europabrug naar Oostenrijk voor diner en overnachting. Onderweg maken we een stop in Bressanone (Duits: Brixen), gelegen aan de samenvloeiing van de Isarco en de Rienza, met 17.600 inwoners. In 901 gesticht en daarmee de oudste stad van Tirol en in het bezit van de oudste herberg van Europa. De stad wordt gedomineerd door de 13e eeuwse, in rococostijl gebouwde Dom. Naast de Dom bevindt zich een fraaie Romaanse kloostergang uit de 12e eeuw met fresco's. Verder het Palazzo Vescovile, de zetel van het Museo Diocesano.
Dag 10: Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Reisgegevens:
U logeert in het uitstekend 3-sterren Hotel San Marco, in het centrum van Cattolica, tegenover de mooie zandstranden, bij de dansende fonteinen en de wandelboulevard. Onze Brabantse gastvrouw Yvonne zal er alles aan doen om samen met haar team uw verblijf tot een onvergetelijke vakantie te
maken. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche, wc, föhn, kluisje, airconditioning, tv (met Nederlandse zenders) en balkon. Het hotel beschikt verder over een receptie met lounge, liften, een gezellige bar met aangrenzend terras en een sfeervol ingericht restaurant. Op het dak is het
zwembad met ligstoelen. Bij ontbijt en diner kunt u genieten van uitgebreide buffetten. Tijdens het diner is water, wijn en frisdrank inclusief. Bij de receptie kunt u voor een bezoek aan het strand parasols en handdoeken tegen betaling verkrijgen. Deze reis is inclusief dagelijks uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet en alle in het programma genoemde excursies en entrees.

Prijs: € 966,00 p.p.
Toeslag 1-persoonskamer € 110,-- p.p. (maximaal 10 kamers)

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, airco en Wi-Fi. Halfpension met uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet inclusief water, wijn en frisdrank. Kamers met douche, wc, föhn, kluisje, airconditioning, tv (Nederlandse zenders) en balkon.
De excursies (geen entrees, met uitzondering van de genoemde entrees), te weten: de lift Urbino, entree zoutmuseum Cervia, Nederlandssprekende gids in Rimini en Cervia en in Ravenna, entrees Basiliek San Vitale, entree Tombe van Galla Placidia, entree Basiliek Sant’Apollinare Nuovo, boottocht vanuit de haven van Cattolica, het afscheidsdiner, alle taxen - calamiteitenfonds – reserveringskosten, de diensten van uw chauffeur/reisleider.

Niet bij de reissom inbegrepen:
annulerings- en/of reisverzekering (u dient zelf een annulerings- en/of reisverzekering te regelen). Persoonlijke uitgaven en niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees.

Reisbegeleider:
Mevr. Gerdie van Daal, Telefoon 0499-373231 Email: gebruik deze link

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen