PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

Busdagtocht Urk

 Evenement afgelopen
Datum
woensdag 19 juni 2019 08:00 - 20:45
Telefoon
Truus Emmers, 06 24152454

Busdagtocht naar URK met Wandeling & Boottocht op woensdag 19 juni 2019, met de EMA aanmelden tot uiterlijk 4 juni, incasso 17 juni.

08.00 uur: Vertrek vanaf parkeerplaats den Ekker.

Urk is een voormalig eiland, in1942 werd de Noordoostpolder drooggemalen, maar voor de inwoners van Urk leeft het eilandgevoel nog steeds! Men woont bijvoorbeeld niet in Urk maar op Urk. Vele eeuwen hielden de bewoners het vol op hun kei-lemen bult te midden van een woeste Zuiderzee. Ook na de inpoldering wisten ze hun eigen cultuur uitstekend te bewaren. Urk blijft wat het is: een pittoresk dorp met een unieke cultuur waar het trots op is. De schilderachtige huisjes liggen dicht tegen elkaar aan langs hellende straatjes. Op de bult was immers een groot tekort aan ruimte tijdens de vele eeuwen dat Urk nog een eiland was in de Zuiderzee.

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Urk, aangekomen op Urk wordt u ontvangen voor een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. Nadat u heeft genoten van het welverdiende kopje koffie worden we verwacht voor een wandeling, de Ginkiestocht. Een gids, gekleed in Urker klederdracht, laat u de bezienswaardigheden zien van het vroegere eiland in de Zuiderzee. U wandelt door een doolhof van smalle steegjes. De wandeling laat u de mooie doorkijkjes en pleintjes zien, de karakteristieke geveltjes met de vele sierlijke decoraties van o.a. ankers en scheepjes. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes. De wandeling eindigt bij passagierschip de Zuiderzee waar u aan boord gaat voor een 1,5 durende boottocht over het IJsselmeer. Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee en de officiële naamsverandering vond plaats in 1932. Het meer werd vernoemd naar de IJssel doordat deze uitmondt op het IJsselmeer. Het deel van de vroegere Zuiderzee ten noorden van de afsluitdijk wordt tegenwoordig tot de Waddenzee gerekend. Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland en het diepste punt bevindt zich voor de kust van Lelystad. Tijdens de rondvaart kan u heerlijk genieten van een warme lunch bestaande uit verse kibbeling, frites en salade geserveerd met een kopje koffie of thee.

Na afloop van de boottocht heeft u zelf nog even tijd om op ontdekking te gaan op Urk, waarna we op een afgesproken tijdstip weer Urk gaan verlaten om richting het Zuiden rijden. Onderweg maken we nog een stop om deze gezellige dag af te sluiten met een heerlijke koffietafel met kroket.
Verwachte thuiskomst: 20.45 uur

Prijs: € 72,50 p.p.
Bij de reissom is inbegrepen: 1x koffie of thee met gebak, Ginkiestocht, Boottocht 1,5 uur met warme lunch aan boord, Koffietafel met kroket

 
 

Powered by iCagenda

KrantenjongenHet Laatste Nieuws 

KalenderblaadjeJaarkalender

IdeeenbusHebt u een goed idee?

Foto's van onze activiteiten
vindt u door te kiezen uit:
Evenementen of Reizen