PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Op deze clubpagina vindt u:

- algemene informatie over de zangclub BestLeuk
- foto's en/of verslagen
- nieuws
- ledenstop

2017 05 5 mei 2

optreden tijdens de 5 mei viering in 2017

Nieuws

Op 1 mei hebben wij een nieuw orkestlid mogen verwelkomen, Walter Vervoort. We hebben nu een Walther en een Walter, beiden getrouwd met een Ans. Er is een enorme klik tussen die twee orkestleden en ook de nieuwe Walter
speelt met een uitstraling die je bij al onze leden ziet, puur plezier en enthousiasme.

Foto's en/of verslagen

Zoals gebruikelijk hebben wij ook dit nieuwe jaar weer ingezongen met een Nieuwjaarsborrel, een vloeibare consumptie aangevuld met lekkere hapjes. Wel beschouwd lijkt het alsof wij één grote familie zijn. Met 67 personen was het
buurthuis ‘t Centrum gezellig gevuld en had de vaste corveeploeg voor feesten en partijen, Ans, Diny, Ellen en Dick, weer de handen vol.

De jaarlijkse meezingmiddag op 10 april in Het Tejaterke was weer een geweldig succes. De tribune was gevuld met bijna 150 zingende nachtegalen die overal vandaan waren gekomen. Eindelijk een keertje meezingen als je op de wachtlijst staat, maar ook voor iedereen die maar wil meedoen.

Meezingmiddag 2018


Op 1 mei hebben wij een nieuw orkestlid mogen verwelkomen, Walter Vervoort. We hebben nu een Walther en een Walter, beiden getrouwd met een Ans. Er is een enorme klik tussen die twee orkestleden en ook de nieuwe Walter
speelt met een uitstraling die je bij al onze leden ziet, puur plezier en enthousiasme.

Buutvrij, 3 juni, “Doen in het groen” een alternatieve manier van de PVGE informatiedag. Natuurlijk hebben we daar een meezingactie gepleegd. Veel liedjesboekjes uitgereikt zodat iedereen de kans had om mee te zingen. Het was een groot succes.
Doen in het Groen 2018


Het najaar zijn we begonnen met op 6 november de viering van onze zevende verjaardag, natuurlijk met een borrel,
terwijl het biljart werd volgezet met een uitgebreid warm en koud buffet voor 68 personen. Zoals gewoonlijk hebben we
vooraf nog 2 uurtjes gezongen.

Op vrijdag 23 november zullen we meedoen aan de Sixties avond waar de bezoekers tijdens het zingen weer helemaal uit hun dak kunnen. We openen de avond en zingen in de pauze, de band The MIXX zal de rest van de avond vullen.

Op 7 december zullen we acte de présence geven op de informatiemiddag. Nieuwe leden voor BestLeuk zijn welkom maar mogen niet meezingen, zij komen op de wachtlijst.

Op donderdag 13 december nemen we deel aan de PVGE kerstmiddag in de vorm van een samenzang, iedereen wordt dan voorzien van een boekje met de kerstliedjes die we gaan zingen.
Dit jaar vindt dat gebeuren plaats op woensdag en donderdagmiddag in het Tejaterke. Ons optreden, waarmee we de middag afsluiten, start met 2 liedjes waarbij BestLeuk wordt begeleid door het PVGE-orkest.

Als het jaar 2018 voorbij is hebben we 17 bijeenkomsten gehad met een gemiddelde opkomst van 60 personen. Dat alles bij elkaar zou dat neerkomen op meer dan 20.000 zanguren. Na het zingen zijn er 700 consumpties genuttigd, hetgeen een gezelligheidsfactor oplevert van 11,66. Dat is het aantal drankjes per persoon per jaar.

Kortom zingen is erg gezond! Je beweegt, drinkt voldoende en eet er goed van.
Na de ledenstop is de zanggroep nog uitgebreid met Jo Verhagen, terwijl we enkele leden hebben die alleen maar contributie betalen. Er staan momenteel 82 personen op de ledenlijst, dat is inclusief ons orkest bestaande uit Walther op de elektronische accordeon en Walter op gitaar. Wij voelen ons als club zeer vereerd om te worden begeleid door deze twee geweldige muzikanten.

Algemene informatie:

BestLeuk 2018

groepsfoto, gemaakt tijdens een van onze maandelijkse zangmiddagen

Wij zingen op de eerste dinsdag van de maand van 14.00-16.00 uur in buurthuis 't Centrum, Spar 4, Best in de wijk Salderes. 
Dirigent: Ton van der Steen.
De contributie bedraagt €20,-- per jaar
Wilt u meer informatie? Bel of mail dan met de clubcoach:

 Ton-van-der-Steen2

Ton van der Steen

tel. 0499-396098

contact via mail

 

 

Gezellig eens per maand gewoon meezingen, wie wil dat niet?

Welke liedjes zingen wij zoal? Een greep uit ons repertoire van 250 liedjes: Ik droom van Brabant, Op een mooie pinksterdag, Droomland, Daar bij die molen, Op de grote stille heide, Sophietje, de Postkoets, Huilen is voor jou te laat, Het kleine café aan de haven, Brandend zand, De wandelclub, Middellandse zee, Ooo Heideroosje, Slavenkoor, Als de klok van Arnemuiden, Ik hou van Holland.

Benieuwd naar de positieve effecten van zingen?  Kijk dan op deze poster

BestLeuk ledenstop

In november 2014 heeft BestLeuk weer zijn jubileum gevoerd, zomaar met een drankje. In december is dat nog eens over gedaan met een buffet. Tijdens de kerstmiddag hebben wij acte de présence gegeven op het podium en daar de sterren van de hemel gezongen. We mogen terugzien op een geweldig jaar.

Nu de nieuwjaarsborrel voorbij is en we goede voornemens moeten gaan maken blijkt het toch de voorkeur te hebben om een ledenstop af te spreken.

Het is bestjammer, maar buurthuis ‘t Centrum groeit niet mee met het enthousiasme van onze club. Ook het babbelniveau gaat alsmaar omhoog. Het lijkt er soms op dat gezelligheid boven het zingen gaat.

Ton van der Steen