PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

BestLeuk2019

groepsfoto gemaakt tijdens een van onze maandelijkse zangmiddagen

ZangGroep BestLeuk bestaat uit een grote groep zangers en zangeressen die allemaal met een bijzonder goed humeur komen zingen. Het lijkt wel alsof wij één grote familie zijn. Een 80ste verjaardag of een nieuwe knie of heup is een goede reden voor Roelie Vermeulen om een kaartje te sturen. Als het kan gaat zij die dan persoonlijk wegbrengen. Als er een zanger of zangeres duidelijk langere tijd uit de running is gaat er een mailtje rond met het idee voor iedereen om persoonlijk een kaartje te sturen. Na het zingen is het een gewoonte geworden dat er een nazit is. Gemiddeld blijven er telkens wel 50 leden gezellig nakletsen.

Click op bovenstaande foto om de hele serie, gemaakt door Wim Jellema, te zien

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus zal er in 2020 geen meezingmiddag worden georganiseerd. In plaats daarvan heeft onze coach
een website opgezet voor onze club.

Jaaroverzicht 2019

Nieuwjaarsborrel
Ook het jaar 2019 hebben wij weer ingezet met een nieuwjaarsborrel. Nadat we een uurtje hadden gezongen kwamen de bladen met kaasjes en worst tevoorschijn en had de vaste corveeploeg voor feesten en partijen, Ans, Diny, Ellen en Dick, de handen vol. Met 69 personen was buurthuis ‘t Centrum weer gezellig gevuld.
Meezingmiddag
Er waren dit jaar 101 deelnemers voor de jaarlijkse meezingmiddag in het Tejaterke. Deze happening werd op 16 juli door de evenementencommissie georganiseerd.
BestVeulKoren
Op zondag 21 september werd er in het kader van Best200 een BestVeulKoren-dag georganiseerd. BestLeuk was daarbij één van de 19 koren die meededen, onze locatie was in de Odulphuskerk. Gelukkig stond de zon hoog aan de hemel en waren er flink wat Bestenaren op de been. Wij hadden zodoende over belangstelling niet te klagen.

BestVeulKoren2019

activiteit tijdens de BestVeulKoren-dag

Lustrum
Op 1 oktober hebben wij onze accordeonist Walther verrast met een speciaal voor hem gemaakt feestlied. Het was precies 5 jaren geleden dat hij bij BestLeuk zijn loopbaan begon als enig lid van ons orkest. In plaats van een toespraak werd door iedereen het feestlied gezongen.
Buffet
Op 5 november vierden wij de verjaardag van BestLeuk. Al vanaf het ontstaan van BestLeuk hebben wij dit elk jaar feestelijk herdacht met een warm en koud buffet en natuurlijk met een borrel Dit jaar gaan we het 9e jaar in.

Buffet BestLeuk een blik op een deel van ons jaarlijks buffet

Op donderdag 21 november zijn we vertegenwoordigd op de informatiemiddag. Nieuwe leden voor BestLeuk zijn welkom maar mogen niet meezingen, zij komen op de wachtlijst.

Op zaterdag 14 december nemen we deel aan de PVGE kerstmiddag in de vorm van een samenzang, iedereen wordt dan voorzien van een boekje met de kerstliedjes die we gaan zingen.
Ons optreden, waarmee we de middag afsluiten, start met ‘Stille nacht, heilige nacht’ samen met het PVGE-orkest.
Als het jaar 2019 voorbij is hebben we 16 bijeenkomsten gehad met een gemiddelde opkomst van 65 personen.

Buutvrij2018

Meezing activiteit in Buutvrij, 3 juni 2018

Algemene informatie:

De eerste dinsdag van elke maand
van 14.00-16.30 uur
Buurthuis 't Centrum,
Spar 4, Best in de wijk Salderes.
Clubcoach en dirigent: Ton van der Steen.

De contributie bedraagt € 20,-- per jaar

 

Wilt u meer informatie? Bel of mail dan met de clubcoach:


 Ton-van-der-Steen2

Ton van der Steen

tel. 0499-396098

contact via mail

 

Gezellig eens per maand gewoon meezingen, wie wil dat niet?

Welke liedjes zingen wij zoal? Een greep uit ons repertoire van 250 liedjes: Ik droom van Brabant, Op een mooie pinksterdag, Droomland, Daar bij die molen, Op de grote stille heide, Sophietje, de Postkoets, Huilen is voor jou te laat, Het kleine café aan de haven, Brandend zand, De wandelclub, Middellandse zee, Ooo Heideroosje, Slavenkoor, Als de klok van Arnemuiden, Ik hou van Holland.

Benieuwd naar de positieve effecten van zingen?  Kijk dan op deze poster

Ledenstop

In januari 2015 na de nieuwjaarsborrel hebben we als goed voornemen een ledenstop afgesproken.

Het is best jammer, maar buurthuis ‘t Centrum groeit niet mee met het enthousiasme van onze club. Ook het babbelniveau gaat alsmaar omhoog. Het lijkt er soms op dat gezelligheid boven het zingen gaat.

Ton van der Steen