PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Aan de leden: Reserveboekingen!

Het theaterprogramma voor het seizoen 2017-2018 is bekend (zie hieronder). De leden van de theaterclub hebben hiervan eerder bericht gehad en konden hierop tot eind mei inschrijven met behulp van het inschrijfformulier dat Wim Zijlstra heeft meegestuurd. Andere PVGE-leden kunnen zich vanaf nu als reserve aanmelden.
Als men op korte termijn annuleert, is terugbetaling van de gemaakte kosten niet mogelijk. Om dit te kunnen opvangen zijn reserveboekingen nodig.
Dus mensen, schrijf u in als reserve! Reserve zijn schept geen verplichtingen. Kort voor aanvang van de voorstelling krijgt u een telefoontje.

Opmerking:
Ook niet leden mogen (eenmalig) op de voorstellingen inschrijven.
Het vervoer is per bus vanuit Best. Alle kosten voor een bezoek zijn inbegrepen. 
Wilt u boeken voor een voorstelling of meer informatie over de Theaterclub neem dan contact op met de clubcoach Wim Zijlstra, telefoon 0499-372373 of via e-mail (click hier)
Een machtiging & inschrijfformulier wordt u dan toegezonden, tevens ontvangt u dan de beschrijving van de voorstelling.

Programma

Ook voor 2018-2019 zijn inmiddels de data bekend. Nadere gegevens volgen binnenkort.

  • 19 oktober
  • 23 november
  • 23 december
  • 1 februari
  • 23 februari
  • 5 april


  Foto's van de afsluiting van 2018 (23 december)


(Click op de foto om de hele show te zien)

Fotoshow van het 10-jarig jubileum

(Click op de foto om de hele show te zien)

 

In het verleden bezochte voorstellingen:

Bergen, van toneelgroep "de Narrekap"

Op 15 januari 2017 speelde de Narrekap exclusief voor de PVGE hun nieuwe stuk `Bergen´. De foto´s staan hieronder

(Click op de foto om de hele show te zien)

 

Pas de Deux,

Michiel Borstlap & Scapino Ballet Rotterdam, 1 maart 2016

Heleen Cornelisse was erbij

Lees hieronder hoe ze het heeft gevonden:

Het is Wim Zijlstra toch gelukt om op zo’n korte termijn, ons een geweldige theater dansvoorstelling te bezorgen. In plaats van Great Dance Argentina gingen we naar theater Markant in Uden om te kunnen genieten van het Scapino Ballet Rotterdam ondersteunt door het pianospel van Michiel Borstlap en de choreografie van Ed Wubbe. Vaak hoor je zeggen, een balletvoorstelling is niets voor mij. Aan het imago van ballet kleeft nog steeds de balarina’s in tutu’s en de mannen in een strakke maillot. Maar onbekend maakt onbemind, is de uitdrukking.
Ballet is voor mij een dansconcert, pure muziek en danservaring. Woorden zijn niet nodig om het verhaal in de dans te kunnen begrijpen. Alhoewel voor sommigen de dans te modern was. Het verhaal, gedanst met passie, met emotie, met expressie, was heel intens. Het is een verhaal waarin de dansers laten zien hoe ze opgroeien van hun speels kind zijn, hun pubertijd, hun verliefdheid naar de groei van volwassenheid.
Heel subtiel werd tot uitdrukking gebracht hoe het was om niet opgenomen te worden in de groep. Hun witte kostuums en de wit geschminkte gezichten gaven het geheel een mysterieuze sfeer. Door het pianospel van Michiel Borstlap kwam je vanzelf in een bepaalde stemming.

Ik hoop dat het Wim zal lukken om een balletvoorstelling op het programma te blijven zetten, zodat meer mensen kunnen genieten van deze theatervorm. Voor mij geldt, dat een Balletvoorstelling zeker onder de theaterclub valt. De Pas de Deux met Michiel Borstlap en het Scapino ballet was een waar cadeautje. Heleen Cornelisse

terug naar boven