PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

Programma

Voor 2019-2020 zijn inmiddels de data bekend.

  • 16 oktober  2019         Opera il Trovatore                 theater Markant
  • 27 november  2019     Tineke Schouten                    theater Markant
  • 15 januari  2020          Simon & Garfunkel Revival   theater Markant
  • 28 mei 2020                Intouchables                        Speelhuis  is i.v.m. corona geannuleerd!
  • 20 september              - nog niet bekend -

Voor de details van bovenstaande voorstellingen, klik op de groene tekst (= link).

 

  Foto's van de afsluiting van 2018 (23 december)


(Click op de foto om de hele show te zien)

Fotoshow van het 10-jarig jubileum

(Click op de foto om de hele show te zien)

 

In het verleden bezochte voorstellingen:

   Simon and Garfunkel revival band


(Click op de foto om de hele show te zien)

 Opera Il Trovatore in theater Markant

Eindelijk het nieuwe seizoen van de theaterclub is woensdag 16 oktober weer van start gegaan.

De opera liefhebbers vertrokken met de bus vanaf Den Ekker precies om 17.15 uur naar Uden.
Om het nieuwe seizoen van de theaterclub feestelijk te beginnen had Wim Zijlstra een drie gangendiner besproken in het theater van Markant te Uden. Lekker gezellig samen dineren.

Na het diner liepen we naar de zaal, waar Wim weer voor iedereen een mooie plaats had gereserveerd.
Om 20.15 begon de voorstelling de opera “Il Trovatore” van Giuseppe Verdi. De wereldpremière van deze opera werd in Rome op 19 januari 1853 uitgevoerd. Deze opera is gebaseerd op de Tragedie El Trovadore van de Spaanse schrijver Gutierz.
Het Oekraïens Nationale Opera en Ballet van Odessa vertolkte deze meesterlijke opera. Het was een grootschalige productie (orkest en koor) met 120 medewerkers. Het stuk speelt zich af in de middeleeuwen in een paleis in Zagaroza. Een opera met veel drama vol spanning , liefde, wraak en bedrog en dood. De bloederige scènes werden ook niet geschuwd om uit te beelden. Afgehakte handen, geamputeerde benen….
Het live orkest gaf nog eens extra sfeer aan de voorstelling. Het decor was eenvoudig waardoor de zangers, juist beter tot hun recht kwamen. De Nederlandse vertaling kon men via projectie boven het podium volgen.
In de pauze stonden onze drankjes, op de reeds gereserveerde plaats, al klaar. Wat een service. Tijdens de “nazit” zoals Wim dat noemt, werden we getrakteerd op alweer een drankje en hapjes. Om 24.00 vertrokken we weer huiswaarts. Vol indrukken van deze geweldige opera die vertolkt werd door o.a. de negen topsolisten.

Op naar de volgende theater voorstelling. Dat is alweer 27 november ook in Markant te Uden. Wim en natuurlijk ook Nelleke bedankt voor de organisatie.
Mevr. Cornelisse.

Bergen, van toneelgroep "de Narrekap"

Op 15 januari 2017 speelde de Narrekap exclusief voor de PVGE hun nieuwe stuk `Bergen´. De foto´s staan hieronder

(Click op de foto om de hele show te zien)

 

Pas de Deux,

Michiel Borstlap & Scapino Ballet Rotterdam, 1 maart 2016

Heleen Cornelisse was erbij

Lees hieronder hoe ze het heeft gevonden:

Het is Wim Zijlstra toch gelukt om op zo’n korte termijn, ons een geweldige theater dansvoorstelling te bezorgen. In plaats van Great Dance Argentina gingen we naar theater Markant in Uden om te kunnen genieten van het Scapino Ballet Rotterdam ondersteunt door het pianospel van Michiel Borstlap en de choreografie van Ed Wubbe. Vaak hoor je zeggen, een balletvoorstelling is niets voor mij. Aan het imago van ballet kleeft nog steeds de balarina’s in tutu’s en de mannen in een strakke maillot. Maar onbekend maakt onbemind, is de uitdrukking.
Ballet is voor mij een dansconcert, pure muziek en danservaring. Woorden zijn niet nodig om het verhaal in de dans te kunnen begrijpen. Alhoewel voor sommigen de dans te modern was. Het verhaal, gedanst met passie, met emotie, met expressie, was heel intens. Het is een verhaal waarin de dansers laten zien hoe ze opgroeien van hun speels kind zijn, hun pubertijd, hun verliefdheid naar de groei van volwassenheid.
Heel subtiel werd tot uitdrukking gebracht hoe het was om niet opgenomen te worden in de groep. Hun witte kostuums en de wit geschminkte gezichten gaven het geheel een mysterieuze sfeer. Door het pianospel van Michiel Borstlap kwam je vanzelf in een bepaalde stemming.

Ik hoop dat het Wim zal lukken om een balletvoorstelling op het programma te blijven zetten, zodat meer mensen kunnen genieten van deze theatervorm. Voor mij geldt, dat een Balletvoorstelling zeker onder de theaterclub valt. De Pas de Deux met Michiel Borstlap en het Scapino ballet was een waar cadeautje. Heleen Cornelisse

terug naar boven