PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Wat doet de schilderclub:

In verband met corona:
Als je wil komen schilderen, vooraf aanmelden. E-mailadres en telefoonnummer zijn bij de schilders bekend.
Voorlopig is aanmelden van nieuwe leden niet mogelijk.

Lees het protocol van het Senioren Trefpunt hier.

De Schilderclub is opgericht in september 2005. Er wordt geschilderd naar eigen inzicht, met eigen middelen en men kiest zelf de onderwerpen die men graag wil schilderen. Er wordt een scala van technieken gebruikt, zoals acryl, pastel, olieverf, aquarel en gouache. De meeste leden hebben schilderles gehad, of hebben dat nog steeds. Er wordt geen les gegeven, maar we leren heel veel van elkaar.


Click op de foto om de hele serie van Wim jellema in groter formaat te zien

De bijeenkomsten zijn wekelijks: 

Op maandag van 13.30-16.30 uur
Voor de data, zie de Jaarkalender
M.i.v. 1 januari 2020 is de locatie gewijzigd in het Senioren Trefpunt (Nazarethstraat 144, ingang Molenveste)

De contributie bedraagt nu € 10 per jaar.

Eenmaal per jaar wordt er een buitenlocatie gezocht om een dagje te schilderen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook trachten wij eenmaal per jaar een expositie van ons werk te houden in Best. 

Wilt u meer informatie over deze club? Bel of mail dan met de clubcoach:

 

Voorlopig is coach:

Liesbeth Damen

contact via email

 

Activiteiten 2019:

Van dinsdag 17 september t/m 4 oktober 2019, hebben 19 leden van de schilderclub een expositie gehouden in de ontmoetingsruimte van BestWijzer, Zonnewende 173, Best. Deze expositie ging over het 200-jarig bestaan van Best. In totaal zijn er 26 schilderijen ten toon gesteld in chronologische volgorde.
De schilderijen waren bevestigd aan de voor- en achterzijde van 10 panelen. Bovenaan de 20 zijden was een tijdlijn opgenomen die belangrijke gebeurtenissen weergaf, die in de afgelopen 2 eeuwen in Best hadden plaatsgevonden. Bronnen voor het opstellen van deze tijdlijn waren: Erfgoedvereniging Dye van Best, Stichting Geschiedenis van Best, www.geschiedenisvanbest.nl , Best Bijzonder en Groeiend Best. Dit gaf bijvoorbeeld weer, hoeveel inwoners Best op verschillende tijdstippen had, wanneer gebouwen waren gebouwd, de komst van het spoor in Best, welke fabrieken er waren gevestigd, enz. enz.
De schilderijen toonden het oude boerenleven en de oude gebouwen. Aandacht was er voor de kleding van vroeger, de boerderijtjes, de kappelletjes. Het toonde een groot verschil met het huidige jachtige leven van vandaag de dag. Ook werd er gekozen voor een wat recenter Best: het vliegtuig dat in Best in de jaren 90 een noodlanding moest maken, en natuurlijk mocht de Mol niet ontbreken.
De opening werd verricht door PVGE voorzitter Cor van den Bosch in aanwezigheid van ca. 35 personen (schilders en genodigden).
Geniet hieronder van de foto’s.  Klik op de foto om het groter te zien.


Op woensdag 3 juli 2019 hebben we weer onze traditionele buitenschilderdag gehad. Enkele jaren eerder hadden we ook al zo genoten in de mooie tuin. We besloten dit jaar opnieuw te vragen of we te gast mochten zijn in de prachtige tuin van Maria en Toon v.d. Wiel.
Hieronder een serie foto´s die gemaakt zijn  Klik op de foto om het groter te zien.

Activiteiten 2018: 

Hieronder een compilatie van de foto's die gemaakt zijn tijdens de buitenschilderdag 2018. Klik op de foto om het groter te zien.

Activiteiten 2017:

Bekijk hieronder de foto's die Wim Jellema en Jolien Wietz gemaakt hebben bij de opening van de tentoonstelling, op 17 juni 2017 in huize Nazareth.

Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

 

Hieronder wat foto's van de buitenschilderdag op 28 juni 2017. Verder naar onderen vindt u nog meer foto's.

Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

Bekijk hieronder wat foto's van een reguliere schildermiddag. Deze zijn op 2 november 2015 genomen.
Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

Activiteiten 2016:

11 juni t/m 1 juli: expositie bij de Mortelen; De foto's spreken voor zich:

1 juli buitenschilderen; dit is de laatste activiteit voor de zomerstop. Bekijk de foto's. Het was weer een gezellige dag.