PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Wat doet de schilderclub:

De Schilderclub is opgericht in september 2005. Er wordt geschilderd naar eigen inzicht, met eigen middelen en men kiest zelf de onderwerpen die men graag wil schilderen. Er wordt een scala van technieken gebruikt, zoals acryl, pastel, olieverf, aquarel en gouache. De meeste leden hebben schilderles gehad, of hebben dat nog steeds. Er wordt geen les gegeven, maar we leren heel veel van elkaar. De bijeenkomsten zijn wekelijks: 

Op maandag van 13.30-16.30 uur in Buurthuis Kadans, zaal Gaspeldoorn. 
Voor de data, zie de Jaarkalender 
De contributie bedraagt € 37,50 per jaar.

Eenmaal per jaar wordt er een buitenlocatie gezocht om een dagje te schilderen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook trachten wij eenmaal per jaar een expositie van ons werk te houden in Best. 

Wilt u meer informatie over deze club? Bel of mail dan met de clubcoach:

Jolien-Wiertz4JPG

Jolien Wiertz

tel. 0499-330044

contact via email

 

Activiteiten 2019:

Op dinsdag 17 september, 14.00 uur is de expositie van de PVGE Schilderclub in de Ontmoetingsruimte van Bestwijzer geopend. De expositie ‘Best 200’ is te bezichtigen tot en met 27 september.
Eenmaal per jaar exposeert de schilderclub en soms hebben ze een thema en soms is het geheel vrije keuze van de schilders zelf. Dit jaar zijn er nogal wat mogelijkheden om te kiezen uit een thema. Bijvoorbeeld: dit jaar is het 75 jaar geleden dat het Zuiden van Nederland werd bevrijd; ook is het dit jaar het Rembrandt-jaar; en dit jaar viert Best zijn 200-jarig bestaan. 'Best 200' bleek de favoriet van de schilders te zijn, en vooral het ‘nabije verleden’ zo rond 1900 viel bij hen erg in de smaak. Iedereen is enthousiast aan het werk gegaan en ze zijn druk bezig om er een hele lieve tentoonstelling van te maken. Het oude boerenleven en de oude gebouwen worden mooi in de verf gezet. Aandacht is er voor de kleding van vroeger, de boerderijtjes, de kappelletjes. Het is een groot verschil met het huidige jachtige leven van vandaag de dag. Maar ook zijn er schilders die hebben gekozen voor een wat recenter Best. Het vliegtuig dat in Best in de jaren 90 een noodlanding moest maken, en natuurlijk de Mol die niet mag ontbreken.
U kunt t/m 27 september elke werkdag in Bestwijzer de expostie 'Best 200' gaan bekijken van 8.30 tot 17.00 uur. Adres: Zonnewende 173, Best.
Hieronder een serie foto´s die gemaakt zijn  Klik op de foto om het groter te zien.


Op woensdag 3 juli 2019 hebben we weer onze traditionele buitenschilderdag gehad. Enkele jaren eerder hadden we ook al zo genoten in de mooie tuin. We besloten dit jaar opnieuw te vragen of we te gast mochten zijn in de prachtige tuin van Maria en Toon v.d. Wiel.
Hieronder een serie foto´s die gemaakt zijn  Klik op de foto om het groter te zien.

Activiteiten 2018: 

Hieronder een compilatie van de foto's die gemaakt zijn tijdens de buitenschilderdag 2018. Klik op de foto om het groter te zien.

Activiteiten 2017:

Bekijk hieronder de foto's die Wim Jellema en Jolien Wietz gemaakt hebben bij de opening van de tentoonstelling, op 17 juni 2017 in huize Nazareth.

Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

 

Hieronder wat foto's van de buitenschilderdag op 28 juni 2017. Verder naar onderen vindt u nog meer foto's.

Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

Bekijk hieronder wat foto's van een reguliere schildermiddag. Deze zijn op 2 november 2015 genomen.
Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

Activiteiten 2016:

11 juni t/m 1 juli: expositie bij de Mortelen; De foto's spreken voor zich:

1 juli buitenschilderen; dit is de laatste activiteit voor de zomerstop. Bekijk de foto's. Het was weer een gezellige dag.