PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Wat doet de schilderclub:

Op 31 augustus is de schilderclub weer buiten gaan schilderen. Het programma begon zoals gewoonlijk met koffie met gebak, dit keer gevolgd door een rondleiding. Wij waren namelijk in het Boerenbondsmuseum in Gemert en werden daar hartelijk onthaald. Het mooie openluchtmuseum is een schilderachtige omgeving en geknipt voor onze jaarlijkse buitenschilderdag. We hadden het mooiste weer van de wereld besteld en ook gekregen. Liesbeth begon al meteen met schetsen, want die was al kort daarvoor nog met de fotoclub van PVGE Best in het museum geweest. De andere schilders wilden toch wel eerst alles bekeken hebben: het snoepwinkeltje, de weefkamer, de bakkerij, de klompenmakerij, de smidse, het klaslokaal, de poffertentoonstelling en meer. Daardoor was het al snel tijd voor de lunch. Na de lunch werd er dan toch vlijtig geschilderd. Om vier uur was het tijd voor een drankje en daarna togen we in 3 auto's weer huiswaarts.

Onze schilderclub schildert elke maandagmiddag in de Kadans. Kom gerust kijken! Er kunnen nog leden bij.

Jolien Wiertz, coach van de schilderclub,

tel. 0499 330044

Hieronder een compilatie van de foto's die gemaakt zijn tijdens deze buitenschilderdag. Klik op de foto om het groter te zien.

Van 17 juni tot 31 augustus zijn er weer mooie schilderijen te bewonderen van onze club. Ditmaal in een witte gang in het nieuwe gebouw Nazareth van de Archipel Zorggroep.
Bij de opening van het nieuwe gebouw werden de buurtgenoten uitgenodigd om te komen kijken. Henk Horsten, een van onze schilders, maakte daarvan gebruik en zag meteen de mogelijkheden voor het exposeren van creatieve PVGE clubs. Wij schilders zijn de eerste die daar gebruik van maken.
We laten de mooiste schilderijen zien. We hebben geen thema afgesproken. Ook de formaten zullen allemaal verschillend zijn. Voor een verslag van de opening, zie Nieuwsflits nr 14.

Bekijk hieronder wat foto's die Wim Jellema en Jolien Wietz gemaakt hebben bij de opening van de tentoonstelling, op 17 juni 2017.
Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

 

Hieronder wat foto's van de buitenschilderdag op 28 juni 2017. Verder naar onderen vindt u nog meer foto's.
Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

Bekijk hieronder wat foto's van een reguliere schildermiddag. Deze zijn op 2 november 2015 genomen.
Klik op de foto dan wordt de fotoshow gestart.

Er wordt een scala van technieken gebruikt, zoals acryl, pastel, olieverf, aquarel en gouache. Er wordt geschilderd naar eigen inzicht, met eigen middelen en men kiest zelf de onderwerpen die men graag wil schilderen. De meeste leden hebben schilderles gehad, of hebben dat nog steeds. 

De bijeenkomsten zijn wekelijks:
Op maandag van 13.30-16.30 uur in Buurthuis Kadans, zaal Gaspeldoorn. 
Voor de data, zie de Jaarkalender 
De contributie bedraagt € 37,50 per jaar.

Eenmaal per jaar wordt er een buitenlocatie gezocht om een dagje te schilderen onder het genot van een hapje en een drankje. 
Ook trachten wij eenmaal per jaar een expositie van ons werk te houden in Best. 

Activiteiten 2016:

11 juni t/m 1 juli: expositie bij de Mortelen; De foto's spreken voor zich:

1 juli buitenschilderen; dit is de laatste activiteit voor de zomerstop. Bekijk de foto's. Het was weer een gezellige dag.

Wilt u meer informatie over deze club? Bel of mail dan met de clubcoach:

Jolien-Wiertz4JPG

Jolien Wiertz

tel. 0499-330044

contact via email