PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

NW2020

Naast de Nordic Walking club, heeft de PVGE ook een Nordic Fitness club. Nordic Fitness is een combinatie van Nordic Walking en fitness-oefeningen met behulp van de nordicwalkingstokken. De aspirant-deelnemers dienen de techniek van het nordic walking onder de knie te hebben voor zij aan deze club kunnen deelnemen. Voor aspirant-deelnemers die de techniek nog niet kennen, zoeken we een cursusmogelijkheid. Het kan zijn dat deze door de clubcoach wordt gegeven, of dat er naar atletiekvereniging GM wordt verwezen, dit afhankelijk van het aantal deelnemers voor de cursus.

De trainingsochtenden zien er als volgt uit:
We beginnen met een kwartiertje warming up, lekker wandelen. Daarna worden er lenigheidsfitnessoefeningen gedaan. Vervolgens lopen we weer ongeveer een kwartier, met hierop aansluitend een kwartier krachtoefeningen. Na weer tien minuten wandelen drinken we koffie bij het Joe Mann paviljoen. Van hier lopen we in dertig minuten terug naar onze vertrekplaats en sluiten we af met rek- en strekoefeningen. De oefeningen worden aangepast aan wat voor iedereen goed en mogelijk is. Nordic Fitness zoals wij dit doen, is een rustige en milde vorm van fitness, waarin niets wordt geforceerd of overdreven. De verdere voordelen van deze vorm van fitness is, dat je het echt samen doet, in de natuur, in de buitenlucht en allemaal op je eigen niveau. De groep loopt in een flink tempo, dit tempo dient men dus wel aan te kunnen.

De coaching is in handen van Adrie Brands, Hij is gecertificeerd nordic walkingleraar en heeft 10 jaar nordic walkingles gegeven aan groepen in Best.

Clck op onderstaande foto, om alle foto's te bekijken

In verband met de aantal leden lopen we in twee subgroepjes van ongeveer 10 personen, op maandag- en woensdagmorgen. Het kan zijn dat er niet vrij gekozen kan worden voor de een of andere groep omdat deze dan te groot wordt. We vertrekken om 9.30 uur bij de blokhut van Scouting Best, aan de Boslaan zuid. Na onze training zijn we hier rond 11.45 uur weer terug.

Op dit moment passen we ons programma uiteraard aan aan de coronavoorschriften en lopen we in kleine, toegestane groepjes.

De contributie is €5,00 per jaar.

Meer informatie bij de clubcoach:

AdrieB   Adrie Brands

  tel. 06-1944 9312

  contact via email