PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

Wilt u meehelpen om reizen voor 65-plussers eenvoudiger te maken?

Soulmate 1In een of twee bijeenkomsten van een middag kunt u een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe eenvoudige hulpmiddelen die reizen eenvoudiger maken. Hulpmiddelen die worden ontwikkeld in SOULMATE, een project gericht op mobiliteit van 65-plussers. Als 65-plussers zijn wij graag actief en willen naar buiten, willen familie opzoeken en willen reizen maken. Echter, wanneer je ouder wordt, gaat dat vaak moeilijker. Het drukke verkeer, lawaai, en de digitalisering van reisinformatie en toegang tot vervoer werken hierin zeker niet mee.

 

Soulmate 2PVGE en KBO in Best in hun samenwerking binnen de SeniorenRaad Best zijn gevraagd hun leden uit te nodigen in het project te helpen. Die vraag komt vanuit de projectorganisatie van SOULMATE, de samenwerking van de Coöperatie Slimmer Leven 2020 die met negen Nederlandse, Belgische en Oostenrijkse partners het project uitvoert. Slimmer Leven 2020 vult binnen de samenwerking onderdelen van de agenda van Brainport uit en is voor ons het aanspreekpunt en zal ons in onze bijdrage begeleiden.

 

 Er zijn inmiddels twee workshops geweest in Nederland (Helmond/Brandevoort en Sterksel) waarin enthousiaste deelnemers de projectmedewerkers van SOULMATE hebben overladen met verhalen en anekdotes van reizen. Alle belangrijke én lastige zaken tijdens het reizen zijn in kaart gebracht en worden nu in het project verwerkt tot ontwerpen voor hulpmiddelen. In het najaar van 2019 vinden er drie verschillende soorten testen plaats: werken alle functies van de hulpmiddelen afzonderlijk naar behoren, blijken aan de hand van een vragenlijst nog wensen of mankementen en biedt tenslotte een hulpmiddel in dagelijks gebruik de juiste ondersteuning bij voldoende bedieningsgemak.

Soulmate 3
Lijkt het u leuk om hier aan deel te nemen en mee te helpen het reizen voor 65-plussers eenvoudiger te maken, doe dan mee. Het vraagt geen extra inspanning, iedereen kan meedoen en elke sessie belooft een leuke en interessante bijeenkomst te worden.

Meer weten of gelijk inschrijven neem dan contact op met Cor van den Bosch, telefoon 06 50638128 of email voorzitter@pvge-best.nl