PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel


Onze voorzitter Cor van den Bosch schrijft in de nieuwsbrief van aug 2019:

CorvdBosch


 Beste mensen,

Onze eerste Actief! Als vereniging mogen we best voor de dag komen. En met ons nieuwe blad lukt dat zeker. Complimenten aan de redactie, die onze nieuwsbrief heeft omgetoverd in een prachtig kleurig magazine!

Er valt ook heel wat te schrijven. Na de hete juni en een nog bloedhetere julimaand zullen we de komende maanden ons hopelijk aangenaam weer brengen, om genoegen te kunnen beleven aan al die activiteiten die door onze vrijwilligers zijn voorbereid.

Je hart ophalen
Als je het wat rustig wilt houden en toch een leuke middag wilt beleven schrijf dan in voor het bezoek aan de molen van Best met een lunch in de lunchroom EEHT ernaast. Wil je wat meer actie dan is er de darts- en sjoelmiddag in de sporthal of - nog een schepje er bovenop – ons Tennistoernooi voor het kampioenschap PVGE-Best.
De toerders kunnen ook weer hun hart ophalen. Met dagtochten op de fiets: een prachtige tocht door de natuurrijke omgeving van Best met een bezoek aan de Buffelfarm. Of met de trein naar Tiel om de geheimen van Flipje nader te doorgronden in zijn museum. Wil je wat langer weg? Ook dat kan, met de trein 2 dagen naar Leeuwarden of met de bus 5 dagen toeren door Noord-Holland.
En na al dat reizen en doen zijn er weer die interessante bijeenkomsten waar je met Erna Charbon je inleeft in kunstgeschiedenis aan de hand van lichtbeelden van kunstwerken. Of luister met Jarmila Pavel naar klassieke muziek. Bijzondere aanbeveling voor de liefhebbers van klassieke muziek is wel het lunchconcert met Olga van der Pennen en haar Russische collega’s bij Quatre Bras, waar binnenkort overigens ook onze Doe-zomer eindigt met 2 terrasmiddagen – waarop bij de tweede middag nog plaats is; wel snel zijn! Wie dan honger heeft gekregen van dat hele programma kan zo’n dag besluiten door mee te doen aan het altijd gezellige ‘Op Restaurant’. Het staat weer allemaal in dit blad.

Ondersteuning
U kunt ons als PVGE ook weer horen op de radio. Clubcoördinator en bestuurslid Sjef van Gastel wordt geïnterviewd bij de Lokale Omroep Best. Sjef zal vooral spreken over de clubs binnen onze vereniging en de ondersteuning daarvan.

Over Annelies Berende treft u een interessant, waargebeurd verhaal over hoe zij als cliëntondersteuner in de praktijk iemand met een hulpvraag kan helpen en hem op een leuke manier weer perspectief kan bieden. U wordt verder door Annelies ook uitgeno-digd erover na te denken mede-clientondersteuner te worden, indien u graag mensen zou willen bijstaan bij het indienen van een hulp- of zorgvraag bij de gemeente. Ook schrijft zij over de hulp die binnen onze PVGE aan leden geboden kan worden bij hun administratie thuis, hoe je die op orde houdt, hoe je uitkomt met je geld en hoe je met de computer werkt bij je bankzaken. Als je daar zelf vaardig in bent, dan ben je misschien de vrijwilliger die we zoeken om ons team De Handreijking te komen versterken.

Leuk en interessant
Eerder schreef ik al een aankondiging van het project Soulmate. In dat project worden eenvoudige hulpmiddelen ontwikkeld om reizen voor senioren gemakkelijk te maken. Wij zijn als leden van de PVGE uitgenodigd om deel te nemen in het testen van deze hulpmiddelen. Wie een leuke en interessante middag wil hebben meldt zich bij mij aan, lees hier verderop meer over.

Cor van den Bosch (voorzitter)