PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel


Onze voorzitter Cor van den Bosch schrijft in de nieuwsbrief van juni 2019:

CorvdBosch

 Beste mensen,

De lente twijfelt nog, maar we hebben toch al wat mooie dagen achter de rug. Het prachtige Lenteconcert dat ons PVGE-koor samen met zanggroep Xing ten beste gaf bracht ons zeker in de stemming! Als je kunt zingen dan wil je zeker meedoen, en dat kan. Zanglustigen worden met open armen ontvangen door het koor en ook door Zanggroep BestLeuk.
Het mooiere weer zet ons ook aan om naar buiten te gaan. De clubs met binnenactiviteiten zoals bijvoorbeeld de rikclub sluiten hun seizoen af, maar de fietsclub haalt juist de tweewielers weer uit het vet. Op naar de zomer.
Natuurlijk zal het aan muziek niet ontbreken. Zing uit volle borst mee op onze Meezingmiddag in ‘t Tejaterke, geniet op het Dorpsplein van het  openluchtconcert van Muzikaal Oktober Best Concert, of neurie en dans mee op de Instuif-avonden in Prinsenhof, als opvolger van de activiteit ‘Back tot the Sixties’.

De zomerse buitenlucht gaan we in met maar liefst vier evenementen in de ‘Doe Zomer’, waaronder de bekende terrasmiddag, maar ook kunt u de strijd aangaan met mede-midgetgolfers of met dartpijltjes en sjoelstenen in Jovo’s sportcafé. Sporters kunnen zich verder uitleven bij het tennistoernooi om het PVGE Best kampioenschap. Wilt u er heerlijk op uit op de fiets? Schrijf dan in voor de 3-daagse fietsvakantie – het kan nog!
Uiteraard kunt u ook weer een dagje met ons op reis met de trein naar Neerkant en Roermond of zelfs vijf dagen naar Noord-Holland met de bus. Allemaal prachtige reizen om mee te maken. Als u ze zelf wil helpen organiseren of begeleiden, kan dat ook. Bel me dan om dat eens te bespreken. We zullen het weer druk hebben in de komende maanden.

Naast de keur aan activiteiten is het goed om ook onze belangen in het oog te houden. Al enkele malen is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in het nieuws geweest. Reken op (te) lange afhandelingstijd van uw aanvraag voor verlenging van
uw rijbewijs, vooral waar de verlenging van uw rijbewijs mede afhankelijk is van een medische keuring. Lees hierover verderop.
In deze nieuwsbrief maak ik u graag attent op de aankondiging van het project Soulmate. In dat project worden eenvoudige hulpmiddelen ontwikkeld om reizen voor senioren gemakkelijk te maken. Wij zijn als leden van de PVGE uitgenodigd om deel te nemen aan het testen van deze hulpmiddelen. Wie een leuke en interessante middag wil hebben meldt zich aan.

Tenslotte meldde ik in de vorige nieuwsbrief dat ons bestuur weer voltallig was. Helaas bleek de functie voor PR en Communicatie verleden maand toch nog open te blijven. Nu kan ik echter melden dat Koos Mulder bereid is gevonden deze functie ad interim op zich te nemen, tot de formele aanstelling op de volgende Algemene Ledenvergadering. Van harte welkom in het bestuur en succes voor Koos.

Cor van den Bosch (voorzitter)