PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Onze voorzitter schrijft in de Actief van oktober 2021:

 

Beste mensen,

We zijn weer echt begonnen! Zo is voortaan in het Senioren Trefpunt de Inloop weer open, om ‘s morgens bij een kop koffie gezellig bij te praten, je krantje te lezen of als je zin hebt een kaartje te leggen. Alle clubs zijn weer gestart. Ook komen de evenementen weer op stoom met deze maand een bezoek aan het DAF museum en volgende maand een rondleiding in de brouwerij in Oirschot. Feestelijk uitgaan is weer mogelijk met Op Restaurant en bij de Theaterclub zijn er weer drie theatervoorstellingen te bezoeken. Vergat ik bijna te noemen dat voor december hard wordt gewerkt aan een mooie Kerstviering.

Al deze activiteiten vragen nog wel steeds extra oplettendheid om Covidbesmetting te voorkomen. De clubcoaches en evenementenorganisatoren letten er goed op of iedereen zich aan de regels houdt. Het bestuur heeft besloten dat deelname alleen mogelijk is voor mensen die zijn gevaccineerd of die een actuele GGD toegangstest kunnen tonen.

Door Koos Mulder is onlangs een peiling gehouden onder de leden om te zien welke wensen en ideeën voor activiteiten er leven. Meer dan 200 mensen stuurden de ingevulde vragenlijst terug met allerlei voorstellen. U vindt ze allemaal in deze Actief beschreven.

De Covidperiode heeft ons ledental niet doen stijgen, zelfs enigszins doen dalen. Tijd om de deuren wijd open te zetten voor nieuwe leden. Bekendheid met wat men bij ons kan doen is vooral bij jonge senioren van belang. Op 15 oktober gaan de deuren open op onze jaarlijkse Informatiemiddag in 't Tejaterke, een levendige, gezellige markt met alles wat wij te bieden hebben. Voor mensen die (nog) geen lid zijn, voor de nieuwe leden in de afgelopen tijd, maar ook voor actieve leden die willen ruiken aan andere activiteiten dan wat ze nu doen.

Om ons in Best in de kijker te brengen start Adri Brands op 4 oktober zijn maandevenement waarin Bestenaren worden verleid mee te doen aan onze buitenactiviteiten. Op 27 oktober houden PVGE, KBO en de SeniorenRaad Best een informatiemiddag “Help, wat moet ik doen?” over plotselinge medische problemen bij de ouder wordende mens. Wat gezondheid betreft is in Actief al eerder het komende project "GezondBest – Samen Fit" gepresenteerd. Op 14 oktober zal dit project feestelijk geopend worden door twee wethouders en wordt uit de doeken gedaan op welke manieren u door deelname aan dit project uw welbevinden een flinke boost kunt geven. Dus komen!

Verder wil ik u graag attenderen op de komende Rabo clubsupportactie. Ook dit jaar kunnen Raboleden vanaf 4 oktober hun stem uitbrengen op de PVGE. Waar u PVGE Best ook geweldig mee kan helpen is te overwegen ons het bestuur te komen versterken. Ik deed in Actief al enkele malen een oproep daarvoor. Wij zoeken iemand met een achtergrond in welzijn, personeelswerk of gelijke disciplines of in de praktijk daarin ervaring heeft opgebouwd en die de coördinatie op zich wil nemen van de individuele hulp en ondersteuning aan onze leden. Als u wilt deelnemen in een enthousiast bestuursteam, meld u dan bij mij.

 

Cor van den Bosch (voorzitter)