PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Zaterdag 16 oktober vindt het tweede Maandevenement in het kader van het Sportakkoord plaats. Dit keer komen de wandelclubs van de KBO en de PVGE in actie. Zij nemen belangstellenden mee op een mooie, sportieve wandeling door het buitengebied van Best.
Het maandevenement Sportakkoord heeft als doel sport en beweging naar de mensen toe te brengen. Op een zichtbare plek in Best wordt er maandelijks een sport of bewegingsactiviteit gedemonstreerd en worden belangstellenden uitgenodigd mee te doen aan deze activiteit.

Volgens de bewegingsnorm van de Gezondheidsraad dienen volwassenen minstens een half uur per dag te wandelen of te fietsen en niet te lang achter elkaar te zitten. Dit is onderhand voldoende bekend, maar hoe begin je er aan en hoe houd je het vol. De KBO en de PVGE hebben het advies van de Gezondheidsraad al lange tijd ter harte genomen en zij hebben dan ook diverse clubs die ouderen de kans geven, samen met anderen op een plezierige manier te sporten en te bewegen. Samen begin je gemakkelijker en houd je het ook beter vol, is hun motto.

Zaterdag 16 oktober om 14.00 uur start er vanaf de kiosk op het gemeentehuisplein een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Iedereen is uitgenodigd hier aan mee te doen. Aanmelden is niet nodig en en deelnamen is gratis.