PVGE
PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Best

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Het heeft even op zich laten wachten door corona, maar zaterdag 2 oktober is het zover. De eerste activiteit van een maandelijks terugkerend sportevenement gaat dan plaats vinden op het evenemententerrein.

Aftrap door Wilhelmina Boys: WALKING FOOTBALL
zaterdag 2 oktober 11.00 op het evenemententerrein aan de Spinnerstraat

De bedoeling van de evenementen is inwoners van Best kennis te laten maken met allerlei vormen van sport en beweging, dit om hen te stimuleren zelf in beweging te komen, met als achterliggend doel, een betere gezondheid en een actiever sociaal leven.
De walking footballers van de Wilhelmina Boys laten ons zien hoe boeiend en leuk het is op hun manier, op oudere leeftijd te sporten. Zij hopen op veel toeschouwers en nodigen iedereen uit om een potje mee te spelen. Ook de jeugd is welkom op deze morgen, zij zijn niet de doelgroep voor walking football, maar een beetje contact en belangstelling tussen jong en oud kan geen kwaad.

Toeschouwers en deelnemers aan het evenement die zo enthousiast worden voor het spel kunnen zich ter plekken melden voor deelname aan deze club. De volgende informatie is dan handig om te weten:

Walking Football is voetbal zonder te rennen, een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 60-plussers respecteert, en een spelvorm waarbij plezier in het spelletje enerzijds en plezier maken met elkaar anderzijds de boventoon voeren. Iedere woensdag nemen de 60-plussers op sportpark Naastenbest om 13:00 uur onder het genot van een kop koffie of thee de week door waarna om 13:30 uur met het sportieve element wordt aangevangen.

Het maandevenement Sportakkoord is een onderdeel van het sportakkoord dat onlangs is gesloten door een groot aantal sport- en bewegingsverenigingen en de gemeente Best, met als doel meer mensen in beweging te krijgen en zo mee te werken aan een fitter, gezonder en gelukkiger Best.


Het volgende evenement zal plaats vinden op 16 oktober en zal verzorgd worden door de wandelclubs van de KBO en de PVGE.